avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vz-cu cu titlu gratuit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vz-cu cu titlu gratuit

Buna seara, am auzit ca se poate face contract de vz-cu cu titlu gratuit. Asta inseamna ca nu se mai platesc unele taxe? Stie cineva ce taxe se platesc pentru un asemenea contract?
Doresc sa vand 1/2 dintr-o casa, celeilalte persoane care detine cealalta 1/2. Aceasta casa am dobandito amandoi printr-un contract de vz-cu cu uzufruct. Deocamdata cine ne-a vanduto traieste. Dar noi, nuzi proprietari ne-am gandit ca e mai bine sa ramana unul singur proprietar pe aceasta casa.
Binenteles ca stim ca acest act trebuie sa fie facut tot cu uzufruct. Dar uzufructuarii mai trebuie sa fie de acord cu aceasta tranzactie? S-au mai bine zis mai trebuie sa fie de fata la semnarea actului?

Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:53, 20 Februarie 2009
Odată încheiat actul de donaţie, nu puteţi revoca actul decît dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de codul civil. Cam greu.

Singura temere cît de cît valabilă poate fi aceea că donaţia se desfiinţează de drept dacă, neavînd copii la data donaţiei, vi se naşte ulterior unul.

Spuneaţi că nu sunteţi soţi, ci viitori soţi. V-aţi căsătorit între timp? Dacă da, atunci mai e un motiv de teamă: donaţia între soţi este revocabilă.

Vînzare între soţi nu se poate face.
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2009
themis, utilizator
Daca cei doi coproprietari nu sunt soti , puteti face o cerere de iesire din indiviziune la instanta de judecata .Taxa de timbru este de 19 lei iar timbrul judiciar se calculeaza la valoare , aproximativ 10 lei .Puteti incheia o tranzactie la primul termen de judecata sau in camera de consiliu pana in temrneul de judecata .Asa ca timp putin si cost extrem de putin .
vanzare cu titlu gratuit nu exista, fiindca prin lipsa pretului ar putea fi anulata imediat.
ar putea exista o donatie....cam greu de revocat.
donatia intre soti este permisa si revocabila.
nu stiu bine speta v-am scris ceva de pribncipiu, ar fi bine sa consultati un avocat pe live.

av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire indiviziune intre soti ? GAGIU1982 GAGIU1982 Buna dimineata, ma intereseaza si pe mine daca 2 soti pot face iesirea din indiviziune. Avem impreuna o casa cumparata de la parintii sotiei. Cand am cumparat ... (vezi toată discuția)
Model contract de vz-cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de contract de vz-cu pentru un uzufruct ? Mentionez ca am un contract de vz-cu cu uzufruct, iar ... (vezi toată discuția)
Dr. de abitatie andreea-ioana andreea-ioana Un prieten de-al meu, in momentul in care si-a cumparat apartamentul, a trecut-o in contract si pe prietena lui (cu care nu s-a mai casatorit) cu drept de ... (vezi toată discuția)