avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tranzactie teren agricol cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tranzactie teren agricol cu chitanta de mana

Buna ziua!
in 1991 mama a cumparat un teren agricol in baza unei chitante de mana cu 2 martori. in 2008 vanzatorul a dat o declaratie notariala prin care recunostea tranzactia sii permitea mamei sa transfere terenul la rolul ei fiscal. in 2010 vanzatorul a decedat. terenul cu pricina a fost stapanit in fapt de mama inca din anii 70 cu acordul vanzatorului (ruda) care nu domicilia in localitate.
intrebare: cum se poate trece la rolul fiscal al mamei acest teren in conditiile in care cei de la primarie sustin ca ar fi nevoe de succesiune...
multumesc
Cel mai recent răspuns: sc vox legis corp srl , Consilier juridic 14:03, 17 Martie 2013
calea actiunii la instanta de la locul imobilului.
calea actiunii la instanta de la locul imobilului... ce sau pe cine reclam in conditiile in care vanzatorul e decedat? mentionez ca dovada posesiei acestui teren se poate face cu acte de la primarie din care rezulta ca mama a platit impozitul pentru acest teren inca din 1970 si cu martori ca mama l-a folosit; dar pentru uzucapiune pe cine chem in instanta?
actiunea se introduce in contradictoriu cu propr. de drept (din acte), succesorii lui sau Consiliu local daca este mostenire vacanta (adica nu are mostenitori legali/testamentari etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere acte de proprietate pentru casa si teren cumparate cu, chitanta de mana ramo80 ramo80 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati care este calea de urmat pentru a obtine actele de proprietate, in situatia urmatoare: Socrii mei au cumparat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune dumitru2000 dumitru2000 Avem o chitanta de mana "tranlativa" de proprietate din 1977. In chitanta se mentioneaza expres ca "cumparatorul" intra in posesia imobilului. Impozit ... (vezi toată discuția)
Detalii despre actiune in constatare ! Axxy007 Axxy007 Bunza Ziua . Problema mea este urmatoarea : Soacra mea a cumparat in anul 2003 un teren de 1600 mp de la numitul J.I. care acum este decedat . Datorita ... (vezi toată discuția)