avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare imobiliara- imobil cu sarcini
Discuție deschisă în Executare silită

executare imobiliara- imobil cu sarcini

Buna dimineata ! As dori daca se poate sa ma lamuriti cu o problema.In urma cu ceva ani am luat un credit nevoi personale iar in urma cu un an din imposibilitate de plata am ramas restant.acum am primit acasa instiintare de executare desi apartamentul e pe numele meu dar cu clauza (intru in posesia lui dupa decesul parintilor ) va rog spuneti-mi ce e de facut ca mama de cand a vazut hartia e terminata.mentionez ca nu am pus casa sau altceva garantie.multumesc
Cel mai recent răspuns: DoinaDMM , utilizator 23:21, 18 Martie 2013
Contractul de vanzare-cumparare, este unul cu clauza de uzufruct in favoarea parintilor Dvs.
Art. 703 Cod Civil: " Uzufructul este dreptul de a folosi
bunul altei persoane şi de a culege fructele acestuia, întocmai ca proprietarul, însă cu îndatorirea de a-i conserva substanţa." Astfel Dvs. sunteti nud proprietar al imobilului. Va revin de-asemenea cheltuielile si sarcinile proprietatii ( notarea in cadrul executarii a unei somatii de plata in cartea funciara a imobilului, reprezinta o sarcina ce va greva acest imobil ).
In conditia datelor expuse de Dvs., se poate urmari prin executare silita acest imobil, pentru recuperarea creantei Dvs., catre creditor ( chiar daca nu a-ti garantat contractul de credit cu ipoteca asupra imobilului, creditorul poate cere executarea silita a Dvs. prin toate formele si asupra bunurilor imobile si mobile din prorpietatea Dvs., pana la recuperarea integrala a creantei ).
Pe de alta parte, desi legal acest imobil se poate executa silit si se poate valorifica, dreptul de uzufruct al parintilor Dvs. asupra imobilului isi va pastra esenta si fata de, sa zicem, noul nud proprietar. Din punct de vedere practic, de principiu nici un licitator nu este interesat de achizitionarea unui imobil, grevat cu uzufruct. In situatia descrisa de Dvs. dreptul de uzufruct al parintilor Dvs. nu poate fi executat in sine, ci se va transmite, odata cu fondul. Prin urmare, dispuneti de timp, pentru a achita creanta esalonat! Discutati si cu executorul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in posesie dupa executarea silita marik0 marik0 Buna ziua, Am o intrebari referitoare la executarea silita. Daca s-au executat silit mai multe imobile ale lui x (in urma castigarii unor procese de catre ... (vezi toată discuția)
Executare silita sdv_ses sdv_ses Detin un apartament obtinut print-un act de intretinere cu clauza de uzufruct intre parintii mei si mine.Am datorie la o banca de 2500-3000E.Intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Contract de v-c cu uzufruct viager ionclaudiu ionclaudiu In contract se stipuleaza ca uzufructul este pe tot apartamentul pe durata vietii celor doi vanzatori fara alte clauze de intretinere. Ce obligatii are in ... (vezi toată discuția)