avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca

Buna ziua, am si eu o speta delicata la care nu am raspuns si poate imi puteti da dvs un sfat:
o firma care abia si-a inceput activitatea , are un angajat care ocupa functie de conducere, a observat ca nu are fisa postului semnata(chiar daca o avea la dosar...s-a omis semnarea si predarea lui) a inceput sa aiba pretentii banesti.
De-a lungul perioadei de proba(120 zile) a fost mustrat verbal /atentionat in repetate randuri asupra comportamentului sau fata de angajati si clienti.In urma nemultumirilor repetate(nu exista dovezi scrise), directorul general doreste ''despartire''pe cale amiabila.Angajatul nu este de acord cu asta si cere 5 salarii compensatorii (nu este nimic prevazut legat de asta in CIM).
Intrebarea este: cum poate nagajatorul sa se desparta de angajat pe cale amiabila si fara a plati aceste salarii compensatorii, care nu se justifica(din punctul de vedere al managerului )! Multumesc anticipat ptr raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:07, 28 Martie 2013
Intr-adevar, perioada de proba a expirat ...in acest sens, nu aveti decat optiunea sa se inceteze c.i.m. ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea sau ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.
multumesc
sunt in perioada de proba:(
Sunteti sau nu in perioada de proba ??? ... nu mai inteleg nimic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încetarea contractului de muncã fãrã preaviz dupã 6 luni ca debutant tudor12345 tudor12345 Conform art. 31 din Legea nr. 53/2003 perioada de probă este de cel mult 90, respectiv 120 zile. În ce bază poate înceta cim fără preaviz, printr-o ... (vezi toată discuția)
Încetarea activității Stefanutana Stefanutana Buna seara!Doresc să știu, in cazul unui contract pe perioadă nedeterminată ,cu perioadă de probă de 90 de zile,care este procedura de incetare a ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie limita varsta cu salariu buiavasi buiavasi in cazul unei persoane care cumuleaza pensia cu salariul si care este angajata cu cim pe perioada nedeterminata, daca angajatorul nu mai doreste sa continue ... (vezi toată discuția)