Buna ziua, am si eu o speta delicata la care nu am raspuns si poate imi puteti da dvs un sfat:
o firma care abia si-a inceput activitatea , are un angajat care ocupa functie de conducere, a observat ca nu are fisa postului semnata(chiar daca o avea la dosar...s-a omis semnarea si predarea lui) a inceput sa aiba pretentii banesti.
De-a lungul perioadei de proba(120 zile) a fost mustrat verbal /atentionat in repetate randuri asupra comportamentului sau fata de angajati si clienti.In urma nemultumirilor repetate(nu exista dovezi scrise), directorul general doreste ''despartire''pe cale amiabila.Angajatul nu este de acord cu asta si cere 5 salarii compensatorii (nu este nimic prevazut legat de asta in CIM).
Intrebarea este: cum poate nagajatorul sa se desparta de angajat pe cale amiabila si fara a plati aceste salarii compensatorii, care nu se justifica(din punctul de vedere al managerului )! Multumesc anticipat ptr raspuns
Intr-adevar, perioada de proba a expirat ...in acest sens, nu aveti decat optiunea sa se inceteze c.i.m. ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea sau ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.