avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... contract de colaborare avocat-primarie?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

contract de colaborare avocat-primarie?

Avocatii pot incheia cu primariile contracte de colaborare sau contracte de asistenta juridica? Dar cu consiliile locale, pot, in cazul in care primaria a incheiat deja un astfel de contract cu un alt avocat (dar pt.primarie nu si pentru consiliul local)?Daca este un contract de asistenta juridica si reprezentare, asta implica tot, nu doar redactare actiuni si reprezentare in instanta ci si consultatii juridice in toate problemele pe care le are consiliul si reprezentarea acestuia in fata altor institutii, nu-i asa?
Cel mai recent răspuns: ingr , utilizator 22:52, 1 Iulie 2009
Nu vreau sa intru in polemica, cel putin nu pe tonul pe care s-a pornint la un moment dat discutia.
@Gabriela. Nu am avut nici un moment intentia sa jignesc consilierii juridici ci doar am incercat, si nu este prima data, sa pun in lumina urmatoarea chestiune: Cum se impaca subordonarea ierarhica cu necesitatea de a fi independent in ceea ce priveste solutiile juridice pe care le propui ?
Toata stima pentru prof. A. Iorgovan, insa aceasta nu insemna ca trebuie sa fiu de acord cu tot ceea ce a scris. De fapt aici e intotdeauna clenciul: Nu esti de acord cu o anumita chestiune si sti cum sa-ti argumentezi pozitia. Pe lege.
P.S. Intr-o alta discutie am aratat ca sunt pentru unificarea celor doua profesii.
P.P.S. Cat despre faptul ca am fost facut mincinos in post-scriptumul postarii, marturisesc ca nu sunt ranchiunos. Chiar mi-am asistat un client in timp ce dadea unele declaratii, iar chestiunea aceea cred ca facea parte din control.
ART. 21
(1) Unităţile administrativ-teritoriale sunt persoane juridice de drept public, cu
capacitate juridică deplină şi patrimoniu propriu. Acestea sunt subiecte juridice de drept
fiscal, titulare ale codului de înregistrare fiscală şi ale conturilor deschise la unităţile
teritoriale de trezorerie, precum şi la unităţile bancare. Unităţile administrativ-teritoriale
sunt titulare ale drepturilor şi obligaţiilor ce decurg din contractele privind administrarea
bunurilor care aparţin domeniului public şi privat în care acestea sunt parte, precum şi din
raporturile cu alte persoane fizice sau juridice, în condiţiile legii.
(2) În justiţie, unităţile administrativ-teritoriale sunt reprezentate, după caz, de primar
sau de preşedintele consiliului judeţean.
(3) Primarul, respectiv preşedintele consiliului judeţean, poate împuternici o persoană cu
studii superioare juridice de lungă durată din cadrul aparatului de specialitate al primarului,
respectiv al consiliului judeţean, sau un avocat care să reprezinte interesele unităţii
administrativ-teritoriale, precum şi ale autorităţilor administraţiei publice locale respective,
în justiţie
-Va raspund si aici ,pentru ca se pare ca ori nu cunoasteti prevederile Legii 215/2001 sau sunteti inversunata pe ideea de a fi angajat un avocat o primarie. Fara suparare dar cand legea prevede si posibilitatea de a fi angajat un avocat la o primarie,imi pare rau dar continuati discutia degeaba.
Puteti sa imi trimiteti si mie un model de asemenea Contract de colaborare intre un avocat si o primarie?Sunt in tratative cu doua Primarii de comuna...si nu prea am idee cum trebuie sa sune .
E contractul de asistenta juridica prevazut in anexa la Statutul profesiei de avocat. Nu vreau sa par rautacios, dar daca aveti probleme cu redactarea unui contract cu clientul, cum o sa-i oferiti consultanta pentru eventualele contracte cu tertii, ca folosind doar modele prefabricate (cum fac alte profesii ... nu spui care, profesii importante ....). In sfarsit, daca nu va descurcati luati modelul exact din Statut.
Nu am probleme cu ...redactarea, ci cu siguranta colaborarii. Preferam , si speram ca cineva sa aiba idee, de un contract prin care sa se angajeze ambele parti pe o anumita perioada de timp ( ex.: un an). Prin omtractul nostru de asistenta te limitezi la o singura luna, mereu. u clientii ma descurc, nu va ingrijorati, fac doar instanta... de vreo sase ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese julien_slbz julien_slbz Un consilier judetean, de profesie avocat, poate incheia contracte de asistenta juridica cu consiliile locale/primarii din judetul respectiv ? Intreb, avand in ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare/ contract prestari servicii annaanei annaanei Buna seara, va rog, am nevoie de o lamurire. O firma de consultanta, poate incheia o forma de colaborare/ contract de prestrai servicii cu o institutie ... (vezi toată discuția)
Avocat, liber si independent, apar drepturile si interesele statului Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Am aflat din presa de astazi ca Primaria Bucurestiului a incheiat contracte de asistenta juridica cu o importanta firma de avocatura; trec peste declaratiile ... (vezi toată discuția)