Buna,am contractat in aprilie 2011 un credit de nevoi personale fara garantii in valoare de 15000 Roni de la Raiffeisen Bank printr-un intermediar bancar,iar in contract specifica faptul ca dupa primele 6 luni de plata am dreptul la pauza a trei rate cand doresc iar eu am inteles de la intermediar ca primele trei luni nu trebuie sa platesc vreo rata la banca.Am fost plecat in strainatate iar la intoarcere am fost surprins sa aflu ca am fost inclus in baza de credit ca rau platnic pentru neachitarea ratelor si creanta creditului a fost vanduta unei firme de recuperari iar banca spunandu-mi c nu mai au nici o treaba cu mine.Acum firma de recuperari a incercat sa-mi propuna un plan de recuperare a creditului printo rata de 200 de roni in primele 6 luni sau daca nu accept o sa-mi trimita dosarul in instanta spunand ca pe langa o executare silita adica poprire pe salar pentru ca alte bunuri nu detin sar putea sa fiu acuzat si de FRAUDA bancara deoarece sant trecut in dosar de rea credinta ca nu am platit nici o rata si poate deveni un caz penal.Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu cazul meu si sa-mi spuneti ce e de facut,iar daca cazul meu poate fi cnsiderat penal.Va multumesc mult.
Va pot actiona oricand in instanta, puteti amana daca semnati acel angajament, dar nu inseamna musai ca-i grabiti daca nu semnati.
Au la dispozitie 3 ani sa se adreseze executorului.
Domnul in acest caz nu a citit contractul. Dreptul la pauza a trei rate se aplica doar dupa 6 luni, nu in primele 3 sau 6 luni (este mentionat si pe situl bancii!) . In cazul in care domnul n-a platit 3 rate de la inceput, nu a respectat conditiile din contractul de credit si este,scurt la obiect, vina lui!
Aifci nu se discuta a cui e vina sau nu, ci care este solutia. Domnul a spus de la inceput ca nu a inteles conditia contractuala, si doreste sa plateasca, deci a dovedid buna credinta.
Domnul NU este de buna credinta daca nu stie macar conditiile care le a aceptat prin semnarea contractului. Afara de conditiile din contract este si FOARTE clar mentionat pe situl bancii ( adica, nu este niciu un lucru ?ascuns? ).
Solutia in acest caz este de a plati restantele in cel mai scurt timp. Nimic mai mult.
@ stefan, nu mai citati va rog mesajele carora le raspundeti, v-am tot editat mesajele din acest motiv. Apoi.. ce mesaj am sters? " sa platesti ratele "? Care rate sa le mai plateasca acum, cand creditul a fost declarat scadent anticipat si creanta a fost cedata firmei de recuparari ? Si da, nu a citit contractul.. ce sa-i faci acum ?a fost, a trecut, omul intreaba ce face acum in prag de executare silita si ii ziceti sa plateasca rate ?