Anul trecut in noiembrie 2012 am fost evacuat, dupa 40 de ani. Am pierdut fireste procesul. Angajatorul unde lucrez a primit de la executorul judecatoresc poprirea pe salariu. Angajatorul nu mi-a transmis absolut nimic.M-am trezit fara 2 mil....Cand am intrebat, trecusera deja 25 de zile....si nu am putut face nimic, sa le explic ca nu au cum sa-mi ia si banii astia. Salariul este de 850 Ron. Mi s-a oprit 200 ron. Eu mai am 2 banci care insumate sunt in valoare de 500 ron, platesc pensie alimentara de 130 ron si platesc si chirie in valoare de 450 ron. daca adun aceste datorii insumeaza mai mult decat venitul meu. Exista baza legala astfel incat sa scada suma poprita? de la 2 mil la 20 ron? Sunt la limita subzistentei. Noroc cu fratele meu care ma ajuta. Pot cere firmei pe propria-mi raspundere sa nu-mi mai opreasca? si platesc eu lunar 20 de ron. Va multumesc
Numai pe calea contestatiei la executare puteti obtine scaderea acestui cuantum.
In art de procedura cu privire la cuantumul popririi, nu e fix1/3 sau 1/2 cand e vb de mai mult creditori , ci " pana " la 1/3 sau pana la 1/2..
E tarziu sa fac contestatie. Angajatorul nu mi-a spus absolut nimic, iar termenul de 15 zile a trecut. Va mai intreb inca o data: pot cere angajatorului urmatoarele: 1. inchiderea cardului de salariu, astfel imi voi ridica leafa direct de la casierie, 2. Pot da o declaratie pe propria-mi raspundere ca suma de 200 ron sa fie de 20 ron? In acest sens aduc dovezi ca platesc rcele 2 rate, cu care sunt la zi, pensia alimentara si chiria. 3. Care este baza legala prin care pot cere diminuarea popririi(daca exista). Mentionez ca n-am bani de avocat. Unei prietene, aceeasi situatie, i-a cerut un onorariu de mi-a stat inima. Inca o data va multumesc. Iar de dat demisia...n-am cum ca trebuie sa-mi achit datoriile si sa mai si respir...
Socotiti 15 zile de cand ati aflat de poprire. Executorul nu v-a instiintat si el ?
Cardul de salariu il inchideti dvs, dar asta nu influenteaza poprirea. Chiar daca va ridicati salariul de la casierie, salariul va fi poprit, veti primi doar diferenta.
Nu aveti ce declaratie sa dati, angajatorul trebuie sa se supuna si sa retina asa cum a dispus executorul.
Diminuarea cunatumului popririi poate fi dispus doar de instanta, daca va considera ca motivele dvs sunt intemeiate.
In fapt veti motiva cum ati motivat si aici, iar in drept e vb de art 409 cod procedura civila
Bunurile mobile care nu se pot urmări
Art. 409
(1)Salariile şi alte venituri periodice realizate din muncă, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a)până la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlul de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b)până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2)Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
Cererea se depune la instanta de executare - judecatoria care a incuviintat cererea de incuviintare a executarii silite. Din pacate, va trebui sa timbrati, altfel va anuleaza cererea. Puteti depune cererea si sa timbrati cand va va pune in vedere instanta.
Va referiti la timbrarea cererii catre instanta sau catre angajator? Timbrarea ce presupune? Multumesc frumos