avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faza de observatie
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faza de observatie

daca e o societate debitoare este in insolventa faza de observatie si nu plateste facturi curente ,societatea creditoare poate cere falimentul.Mentionam ca creanta este dupa declansarea procedurii.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:28, 23 Martie 2013
multumesc din nou pentru raspuns.
cat poate dura faza de observatie ?Exista un timp limita? Societatea respectiva este in faza de observatie de 2,5 ani
Este totusi cam mult, verificati daca nu s-a intrat in reorganizare.
In 20 zile de la deschidere/numire admin judiciar trebuie face un raport in care propune, continuarea observarii, reorganizare sau direct faliment.
Firma respectiva are pe langa admin judiciar si admin special (desemnat) sau doar admin judiciar? Judecatorul poate aproba continuarea perioadei de observatie, dar curios sa fie peste doi ani, pentru ca daca in doi ani nu se intocmeste raportul asupra cauzelor, cei vinovati de starea de insolventa pot scapa legal bine mersi. Verificati ce s-a scris in rapoartele acelea, sa va dati seama in ce faza se afla, poate nu sunteti informati la zi. Ori scoateti de la dosar cu un avocat copie dupa rapoarte ori mergeti la Reg Com la biroul de buletinul insolventelor si cu cativa lei scoateti toate rapoartele de la deschiderea procedurii pana la zi, ca sa va dati seama ce se intampla si in ce faza se afle firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita esso esso in urma depunerii unei somatii de plata in tribunal sa obtinut un tilu executoriu . specificam ca firma impotriva caruia sa obtinut titlu executoriu este in ... (vezi toată discuția)
Societate in insolventa. solicitare faliment. esso esso am de recuperat o creanta de la o societate in insolventa creanta este nascuta dupa declansarea procedurii de insolventa deci debitorul nu respecta planul de ... (vezi toată discuția)
Plata salarii aferenta perioadei imediat precedente deschiderii procedurii de insolventa Alexian_2011 Alexian_2011 [quot]Buna ziua! Am urmatorul caz: O societate X cere deschiderea procedurii de insolventa . incepand cu data de 28 martie 2014 -sa zicem - SC X intra ... (vezi toată discuția)