avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme pe scara de bloc.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme pe scara de bloc.

Situatia este urmatoarea : pe o scara de bloc cu 9 apartamente , 7 apartamente vor sa fie montat interfon la intrare si 2 apartamente nu vor. Ba mai mult, se opun cu vehementa. Apartamentele sint proprietate particulara. Motivele celor care se impotrivesc sint de natura personala, mai exact au dispute ma vechi cu alte persoane care vor interfon . As vrea sa stiu daca exista posibilitatea de a monta interfon impotriva vointei celor 2 apartamente.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:07, 10 Aprilie 2013
@procmarci
NU SUNTETI OBLIGATI SA LE DATI CHEIE MAGNETICA.
De retinut un aspect: daca nu ai interfon in casa, nu ai nici cheie de intrare in condominiu.


Gresit stimate domn, nu sunt obligati sa le dea cartela magnetica, dar sunt obligati sa le dea o cheie de la butucul de la intrare, si daca nu doresc montarea de aparat in casa tot trebuie sa le dea voie sa intre in condominiu!!!
Inseamna ca la apartamentele fara interfon trebuie sa fie cineva in permanenta acasa?
Nu sunt obligati sa le dea nimic daca nu platesc. Sunt obligati sa le asigure accesul in scara , poate sa sune la cei care au interfon in apartament , sa le deschida usa. Numai ca acestia ca sa faca economie de curent, pot pune un afis pe care sa scrie ,, cei care nu au cartela magnetica sa nu sune, iesim din cand in cand noi, sa verificam daca nu sta cineva la usa'' .
E stupid; hotararea se ia cu majoritatea si, conform hotararii valabile, platesc toti, vor-nu vor, aia e. Si, evident, primesc toti cheie.
Pentru montajul interfonului in casa se chestioneaza fiecare locatar in parte si il achita doar cel care il doreste. Ca e pe propitatea lui.

Chei primesc toti, nu poti interzice accesul liber al proprietarului pe proprietatea lui, fie ea si fortata si la comun cu altii. Tot o forma de proprietate ii si tot de aceeasi constitutie e proteguita. Proprietarul fara cheie poate sparge usa, chema politia ori cere macar daune civile ca i se blocheaza accesul la/pe proprietatea lui.

Din Codul civil:
Art. 647. - (1) Fiecare coproprietar poate exercita folosinţa bunului comun, cu condiţia să respecte destinaţia acestuia şi să permită exercitarea folosinţei de către ceilalţi coproprietari.
Art. 653. - Fiecare coproprietar poate folosi, în condiţiile acordului de asociere, atât spaţiul care constituie bunul principal, cât şi părţile comune, fără a aduce atingere drepturilor celorlalţi proprietari şi fără a schimba destinaţia clădirii. În lipsa acordului de asociere, dispoziţiile art. 647 rămân aplicabile.
Art. 654. - (1) În lipsa unor prevederi legale sau înţelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune, în proporţie cu cota sa parte.
(2) Cu toate acestea, cheltuielile legate de părţile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad în sarcina acestora din urmă.
Art. 655. - Proprietarul este obligat să asigure întreţinerea spaţiului care constituie bunul principal, astfel încât clădirea să se păstreze în stare bună.

Mai vedeti si statutul asociatiei.
Va multumesc tuturor .
Promit sa va tin la curent cu modalitatea de solutionare.
Daca mai sint sugestii, le primesc cu cea mai mare bucurie.
Nu sunt obligati sa le dea nimic daca nu platesc. Sunt obligati sa le asigure accesul in scara ,

Nu sunt obligati, dar sunt obligati, asta ca sa ne contrazicem sa ne dam cu stangul in dreptul.#-o
Deci SUNT OBLIGATI SA LE ASIGURE ACCESUL IN CONDOMINIU!!!!
Nu vine fiecare nebun si schimba lunar butucul de la usa de acces, eu nu am spus de CHEI (mai multe) am spus ca trebuie sa asigure 1 (o bucata) cheie fiecarui apartament.

Alte discuții în legătură

Butuc pe cota indiviza sau pe apt unlocatar unlocatar Buna ziua Am schimbat butucul atat de la usa intrare cat si de la usa subsol . Am facut 32 chei care le-am pus ca pret in mod egal celor 16 ... (vezi toată discuția)
Intrare cu interfon, vicpalag vicpalag Buna ziua! Avem o problema la un bloc cu 20 de apartamente, in legatura cu montarea interfonului de la intrare in bloc. Din toti locatarii(20 ap.), 19 au ... (vezi toată discuția)
Montare interfon ContSters23466 ContSters23466 In blocul unde locuiesc a existat interfon, dar cineva cu buna stiinta l-a stricat pentru a fi montat un alt interfon, adica sa faca rost de niste bani. Eu nu ... (vezi toată discuția)