avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Somatie de Plata la Intretinere... Cine ma poate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Somatie de Plata la Intretinere... Cine ma poate indruma ? Va rog din suflet...

Buna ziua,
Am si eu o rugaminte la dvs.
O persoana care ma` poate indruma cat mai bine ce trebuie sa fac cu privire la restantele si penalitatile de la intretinere.
In decursul anilor am tot platit dar degeaba. Pentru ca defiecare data din nou apareau la intretinere sume exorbitante... de orinul miilor de ron.
Acum avem un ordin ( coala a4 semnata de catre administratorul blocului, presedintele , si cenzon ) pe care scrie: SOMATIE DE PLATA.
Datele informative cu privire la nume, apartament, locatie, etc.
Mai jos: suma de plata de peste 10636 ron. In care mentioneaza: suma ce datorati asociatiei ca urmare a neplatii la termenele prevazute de asociatie a cotelor de cheltuieli ce va revin pentru lunile: 2010,2011,2012,2013 / 6205,33
apoi scrie asa:
si a penalizarilor in valoare de: 3691 ron .
In caz contrar ,pentru recuperarea sumelor restante, a penalizarilor si a altor daune financiare produse de neplata la timp a acestora, in conformitate cu statul asociatiei si cu legile in vigoare asociatia se va adresa judecatoriei sectorului - X - in vederea obtinerii unui titlu executoriu asupra bunurilor dvs mobile si/ sau imobile.
Semantura celor 3 mentionati mai sus si stampila presedentiei blocului ( cred ) pentru ca este pe semnatura respectivei persoane.

Dupa un calcul normal , acolo unde mentioneaza plate pentru anii: 2010,2011,2012,2013 - mentioneaza 6205 ron + 3691 plata penalizarilor = 9896
Oare de ce eu mi-au trecut termen limita : data de 25 martie in care s aplatesc suma de : 10636 ron + 3691 ?
Daca un calcul simplu imi reda suma de: 9896 ?
Mai mult de atat... noi am platit mereu in decursul anilor.. nu am ramas decat o singura data in urma cu plata de 40 si ceva de milioane la timpul respectiv 2011-2012 .. dar am tot platit, cate 10 milioane, 5 milioane...si de atunci .. ne-am trezit cu zeci de milioane in plus , normal ca nu mai am avut cum sa platim cand avem doar un singur venit in familie de 1430 ron .
Acum am ramas si eu fara serviciu si am ramas cu un venit de 430 ron :(

Imi puteti spune va rog frumos ce trebuie sa fac in acest caz?
Cu siguranta administratora a umflat in fiecare luna facturile.
Toti vecinii ne-au spus " va fura ' ... face`ti ceva ...
Acum au oprit apa calda in tot blocul cu siguranta o sa sara vecinii in cap... nu condamnam pe ei, e ceva normal sa fie suparati.
Nu suntem doar noi de plata cu aceasta suma... mai sunt si alte persoane cu peste 7000 ron.
Chiar presedintele blocului avea peste 20.000 ron la intretinere...

Va rog frumos daca ma poate indruma cineva ... ce putem face in acest caz.
Nu spun ca sa fim scutiti de plata, Doamne fereste!
Suntem vinovati ca nu am putut plati la timp... dar si din vina lor ca au umflat mereu facturile!
Si nu inteleg de unde acel calcul pe aceasta foaie de somatie... un calcul logic rezulta un total de 9896 ron , cheltuieli ce revin din intretinere pe perioada anilor 2010-1013 + 3691 ron cheltuieli de penalitati . Un total de 9896 ron.
Iar presedintele mi-a spus sa-i aduc pana luni 14327 ............... :(

Cu stima,
Robert.
Cel mai recent răspuns: Adry1979 , utilizator 15:32, 18 Aprilie 2013
Asteptati sa va dea in judecata, nu mai platiti nimic la asociatie, puneti-va banii deoparte in vederea unui proces, pana nu aveti rezultatele unei expertize.
In proces aratati toate chitantele cu care ati platit in aceasta perioada, contestati sumele cerute de asociatie si solicitati o expertiza contabila.
Instanta cere asociatiilor, atunci cand se prezinta in instanta sa aduca tabelul cu calculul penalizarilor in care se afla, trebuie sa se afle si sumele platite de dv., altfel instanta nici nu se uita la dosar.
Daca in urma expertizei se constata ca asociatia a exagerat suma ceruta, cereti in instanta ca expertiza sa fie platita de catre asociatie, nu de dv., iar toate cheltuielile de judecata sa fie platite de asociatie.

Inainte de asta insa cereti presedintelui asociatiei sa va justifice diferentele de sume de pe notificare si sa va spuna ce sunt acelea "alte daune financiare produse de neplata la timp a acestora".
Trebuie sa va pun in garda ca daca asociatia are de platit penalizari la furnizori acestea se platesc din penalizarile pe care vi le cer pe listele de intretinere, adica din aceasta suma de 3691 lei, nu din alte daune financiare.

Intrebati presedintele, nu pe noi, ca nu stim sa va spunem, de ce vi se cer sume diferite, totaluri de sume diferite.

Asociatia nu poate emite "SOMATIE", ci NOTIFICARE.

Somatia o emite instanta de judecata inainte de inceperea procesului.

Va multumesc si dumneavoastra pentru raspuns.
Nu este vorba ca fac presupuneri.
Dumneaoastra daca ati primi in scris o notificare ca cea mai sus mentionata de mine.
Faptul ca ati sti sa faceti un calcul minim din care nu reiese sub nici o forma un total exact care e scris in notificare.
Ar doneta ca faceti presupuneri ?
In notificare sunt 3 sume diferite.
Oricum ati calcula nu rezulta un total exact care ar fi` trecut in notificare.
Mai mult de atat. suma totala pe notificare este de 106 milioane.
Iar el mi-a spus sa ii duc pana marti 142 de milioane.
Diferenta aceea o regasiti dumneaoastra in notificare?
Pt ca eu am scris mai sus, EXACT cumm apare in notificare.

Va multumesc.

Acum am sa merg la presedintele blocului, pentru ca locuieste in aceeasi scara cu mine.
Ca dealtfel si administratorul.
Va multumesc din suflet doamna Elga pentru raspuns.
Pe cola a4 care o am in mana scrie asa:
Asociatia de propietari bloc xxx
Strada. localitatea.
Mai jos pe mijloc scrie:

Somatie de plata catre,
D-na/dl. etc etc ... cum am mentionat mai sus.

Va multumesc din suflet pentru sfat.
Mi-ati fost de mare ajutor.
Va multumesc mult!
Aveti cumva cunostinte cati bani o sa ma coste expertiza contabila?
Mai bine platesc experitiza si demonstrez ca suntem inselati.
Decat sa fim pacaliti.
Fostul administrator, am vorbit cu el acum.
Si m a sfatuit sa:
Platesc suma rstantelor la intretinere ( 6206,33 ron ) iar pentru penalitati sa merg in judecata si sa cer experitiza contabila, asa cum m-ati sfatuit si dumneaoastra.
Este mai bien sa fac asa?
Sa platesc doar suma de intretinere , si pentru diferenta de 3691 ron ( penalitati ) + suma de 4404 care nu stim de unde este inventata ca nu este specificat niciunde , sa mergem in proces.

Dumneaoastra cum credeti ca este mai bine?
Sa platesc restantele la intretinere si sa merg la tribunal pentru toate celelalte diferente?
Expert contabil, unde pot gasi ?
La tribunal?
Ori trebuie sa merg la un birou special?

Va multumesc anticipat!
Am fost la presedintele blocului.
Am tipat tare acolo...
Si a cerut scuze si a spus ca dupa ce a vazut notificarea si calculele si a dat seama ca a gresit si ca nu trebuie s ai dau 143 milioane. ci doar 106 milioane
I am spus.. nici macar aia ... pt ca intretinerea este 67 milioane. + 6 % cat va permite legea sa penalizati ... face ti socoteala cat este.
Daca nu .. prefer sa dau 20 milioane la expert contabil si sa va dau in judecata .
Si a cerut scuze de 4 ori si a spus ca nu trebuie sa se ajunga la asta... ca il pune pe administrator sa recalculeze .
Vedeti.. v am spus eu ca este neinregula... a multumesc din suflet tuturor care m-ati sustinut.
Va doresc din toata inima si cu tot sufletul sanatate maxima tuturor celor dragi.
Si un paste cu bucurie in suflet!

Va multumesc!
Acum ar fi mai bine sa le solicitati dvs, in scris, un calcul defalcat, clar si corect al sumei de bani cu care sunteti restantier.....
De-abia dupa aceea, dupa ce veti avea negru pe alb, cu semnatura si stampila asociatiei, suma de plata, inclusiv penalizarile, puteti sa incepeti sa platiti......

Alte discuții în legătură

Penalizari la cotele de intretinere UAN69 UAN69 ESTE CORECT SA TI SE PUNA PENALIZARE DE 31,90% LA INTARZIEREA PLATII CHELTUIELILOR DE INTRETINERE ? #-o (vezi toată discuția)
Penalitati loredana34 loredana34 buna ziua, m-am trezit peste noapte cu penalitati foarte mari la intretinere motivul acestora fiind ca asociatia a fost data in judecata si asa s-au calculat ... (vezi toată discuția)
Penalizari fond de reparatii raducanulaurentiu raducanulaurentiu Buna ziua, Am urmatoarea problema cu Asociatia de proprietari : in anul 2005 a fost stabilit un fond de raparatii in valoare de 410 ron,am platit din ... (vezi toată discuția)