avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi.
X i-a vandut lui Y, o casa cu teren prin act de vanzare cumparare, autentificat de catre notarul public. Doar ca lui Y i s-a refuzat inscrierea in cartea funciara. X a dobandit casa in urma unei sentinte de divort iar terenul in urma unei sentinte civile (unde a solicitat sa i se constituie dreptul de proprietate pe casa si teren conf. sentintei de divort)
1.Este valabil actul ?
2. X (sotia) are un proces cu Z ( mostenitorul sotului ) prin care solicita anualarea actelor acestuia. Mai poate fi X parte procesuala pasiva atata timp cat si-a vandut deja partea revenita la divort, chiar daca cumparatorul nu a primit resapingerea de la cartea funciara?
multumesc
Cel mai recent răspuns: miha_mimi , utilizator 14:37, 23 Februarie 2009
DA. De placerea de a merge prin tribunale. O sa radeti desi eu plang. Eu sunt Z si am mostenit (prin renuntarea fratilor) partea tatalui meu. Mama m-a dat in judecata, desi avea o sentinta civila, in care i se stabilea dreptul de proprietate conform sentintei de partaj inca din 2003. in urma divortului din 1981 casa impartindu-se in 2 loturi. pe unul si-a facut ea acte in 2003 iar pe cel de-al 2-lea in aprilie 2008 am obtinut si eu ord. prefectului. Numai ca ea, in SC din 2003 l-a trecut si pe tata pe act desi era divortata de el din 81, iar el era mort din 1988. In ian. 2008 mama i-a vandut partea ei conf sentintei de divort din 81 si S.C. sin 2003 surorii mele si din cauza ca pe act aparea si tata sora nu a putut sa intabuleze.In martie 2008 mama m-a dat pe mine si primaria in judecata ca sa i se stabileasca dreptul de proprietate conf sentintei de divort. Actiunea a fost respinsa ca fiind lipsita de interes. Dar sa nu credeti ca a renuntat. M-a dat din nou in judecata ca sa ceara anularea actelor mele, pt ca, zice ea ca a ramas o camera la mine pe care ea nu a trecut-o in actele ei din SC 2003 si nici in actul de vanzare catre sora mea. Noi am zis ca odata ce a vandut nu ne mai poate actiona in judecata neavand calitate procesuala pasiva si nu are nici interes.....
Si sa nu credeti ca a terminat. A facut plangere pt tulburare de posesie, dar am dovedit ca eu am acte si ea nu pe camera ce o vroia, si s-a decis neanceperea urmaririi penale.
Ce ma sfatuiti sa mai cer, pt ca ne-a fost respinsa exceptia prin care invocam lipsa calitatii procesual pasive a mamei?
Multumesc pentru rabdare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare katiusha10 katiusha10 Vă rog din suflet să ma ajutati cu un punct de vedere într-o speta, fac practica la o firma de avocatura si trebuie sa dau o solutie in cel mai scurt timp ... (vezi toată discuția)
Cpciv 1865 - transmisiunea conventionala cu titlu particular a calitatii procesuale pasive VBREHUI VBREHUI 1. VA DORESC TUTUROR UN AN PLIN DE REALIZARI! 2. Va rog, o sugesie pt.modul in care pot fi introdusi in APEL/recurs actualii titulari ai dreptului de ... (vezi toată discuția)
Greselile la cartea funciara crida crida Buna ziua! Am o problema care imi depaseste limitele intelegerii, dar poate ca aveti dvs. vreo idee sau sfat. In 2002, in urma unei sentinte judecatoresti, ... (vezi toată discuția)