avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restructurare post - salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restructurare post - salarii compensatorii

Buna ziua,

La ora actuala in caz de restructurare post individuala nu colectiva ce obligatii are angajatorul vis-a-vis de plata salariilor compensatorii ? Mai e valabila legea din 2009 care obliga angajatorul la plata a minim 1 salar compensator ?

Multumesc anticipat,

Florin
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 28 Martie 2013
Multumesc inca o data.

Art. 67
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Ce inseamna, totusi: " ...compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil." ?
V-am mai explicat mai sus aceste aspecte ... legea, in general, se refera numai la sectorul bugetar, ccm aplicabil = contractul colectiv de munca ale carui prevederi sunt aplicabile angajatorului dvs; acesta putand fi la nivel de unitate, la nivel de sector de activitate sau la nivel de grup de unitati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea art 65 aliniatul 1 desființarea locului de muncă AdevarulALways AdevarulALways Buna ziua, Am lucrat mai bine de 7 ani intr-o firma in Arad. Acum pe fundalul crizei CoVID19, angajatorul mi-a comunicat in scris ca ma concediaza pe baza ... (vezi toată discuția)
Contract de munca ytalyanu ytalyanu Buna ziua,problema mea este urmatoarea:momentan ma aflu in concediul de cresterea copilului pana in octombrie 2014.Societatea la care lucram va fi preluata de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la salarii compensatorii ana56 ana56 45 ani, femeie, sunt angajata ca functionar economic. am 18 ani vechime in munca.la o posibila desfintare a postului, intru in somaj. am dreptul la salarii ... (vezi toată discuția)