Am facut credit si am primit preaprobarea a 23000 euro am gasit apartamentul,am facut antecontractul si am platit avansul ..Dupa evaluarea apartamentului ni s-a facut din nou evaluarea financiara si s-a diminuat creditul cu 7000 euro.Nedumerirea mea este de ce nu ni s-a spus de l-a inceput ca creditul care ni l-a preabrobat banca nu este sigur si daca nu dispun de alte resurse nu am nici o sansa sa cumpar apartamentul la suma care a fost stabilita si sa nu imi fac iluzii degeaba nu dupa trei luni de zile sa imi spuna lucrul acesta.Vreau sa stiu daca banca a procedat corect si daca toate bancile procedeaza la fel.
Da, acest lucru il spuneam si eu.
Din moment ce s-a facut o evaluare mie imi pare abuziva o alta evaluare deoarece incurca omul si il poate face chiar sa isi piarda banii dati cu titlu de avans.
Este adevarat ca banca isi poate rezerva acest drept dar mie imi pare o clauza abuziva daca nu are argumente deosebit de serioase pe care sa le prezinte in fata instantei.
Sau, este posibil sa fie de vina evaluatorul...ceea ce ar putea constitui o alta problema...
Evaluatorul este indepedendent sau este angajat al bancii?
Pentru ca in functie de acest aspect ar putea fi trasa sau nu la raspundere banca.
Daca evaluatorul este independent se ridca o alta intrebare.
Cum de nu si-a dat seama banca din prima ca exista probleme cu evaluarea?
Ar fi trebuit sa stie sau ar fi putut sa stie mai inainte de a incheia omul antecontractul de vanzare-cumparare...
Prima data s-a dat preaprobarea. Aceasta a fost pe 23 de mii de euro tinand cont doar de datele financiare. Apoi, dupa cum zice cel care a postat, s-a facut evaluarea. E posbil ca evaluarea apartamentului sa fie sub pretul solicitat de vanzator, si de aici diminuarea sumei. Se finanteaza 95% din valoarea cea mai mica dintre pretul de vanzare si raportul de evaluare. Evaluarea este facuta de un evaluator agreat. Dvs vorbiti de clauze abuzive din contract. Care contract? :). Exista doar o cerere de credit, care poate fi sau nu aprobata in anumite conditii, in acest caz cu diminuarea sumei. Preaprobarea ati avut-o in scris, sau vi s-a comunicat doar verbal? Diminuarea s-a facut in urma evaluarii imobilului, sau a unei noi analize financiare?
Buna ziua ma numesc Geta vreau sa va multumesc pentru interes ce sa va spun inca sunt socata ,banca nu mi-a spus nici acum motivul real pentru care mi s-a diminuat creditul raspunsul la intrebarile mele a fost ;imi pare rau nu stiu .Spuneti-mi va rog ce sa fac?
Multumesc pentru raspuns.Am primit preaprobarea verbal ,Ni s-a spus ca banca acorda aceasta suma la salariu de 2300ron pe care-i am impreuna cu sotul ,Nu mai avem alte credite in afara de un card de credit in valoare de 2000ron pe care l-am declarat inca de la inceput pentru care n-am inregistrat nici o data restante .Avem un copil in intretinere care de asemenea a fost declarat ,nu inteleg ce s-a intimplat de ce la inceput am primit o suma si apoi alta suma mai mica cu 7000 de euro .N-am primit un raspuns clar de la banca .La inceput am fost informati ca apartamentul a fost subevaluat am cerut reevaluarea care ni s-a refuzat categoric apoi la insistentele noastre au mai dat un telefon si atunci au intorso ca de fapt noi nu suntem eligibili .Ce a putut interveni in aceasta noua evaluare financiara si de cite ori se face ,spuneti-mi va rog mai face si fondul inca o evaluare?