avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ajutor pentru a \'\'fenta\'\' banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ajutor pentru a ''fenta'' banca

am un credit la Banca....problema este ca am niste bunuri pe numele meu...dak le vand unui apropiat (nu este ruda cu mine), in perioada cand nu mai platesc ratele, firma de recuperare mai poate anula contractul de vanzare cumparare...stiu ca dupa 6 luni de regula se vinde creditul....este de nevoi personale si sunt la zi cu platile...am salariu, dar nu mai fac fata ...vreau sa imi faca poprire, dar sa nu se atinga de bunuri.......astept sfaturi......
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Procedura de obicei este in genul: se trimit titlurile executorii la executor, se obtine incuviintarea executarii dupa care incep sa se faca adrese si interogari catre Directia de Impozite si Taxe Locale pentru a observa care sunt bunuri care apar pe numele dvs. Se pot dispune si popriri la banci sau se pot vinde bunurile pe care le aveti ipotecate.

Acum, daca dvs. ati vinde acum de ex. bunurile respective, si banca ar incepe executarea peste 6 luni, ar fi destul de greu de dovedit de catre banca ca ati facut in frauda lor vanzarea, mai ales ca ei trebuie sa faca dovada.

De obicei creditorii nu stiu despre ce bunuri au fost vandute decat de la dvs sau persoane apropiate, asa ca ati face bine sa nu va laudati cu aceste lucruri si mai ales sa nu vindeti unor rude.
Daca pana in prezent sunteti la zi cu ratele, puteti incerca una din cele doua optiuni: reesalonare din partea bancii unde aveti datorie, sau refinantare de la o alta banca, lungind perioada si scazand rata. Faptul ca dvs ati platit deja o suma care depaseste valoarea initiala a creditului, nu inseamna nimic, pentru ca ati platit si dobanzi si comisioane. Actiune revocatorie putin probabil sa se faca, dar datoria ramane in continuare a dvs.
Car3men a scris:

"Creditorul poate urmari bunurile debitorului in mana oricui s-ar afla"


De unde ați luat citatul acesta?
Oricum citatul e absolut irelevant in acest context, bunurile in caz de instrainarea, nemaifiind ale debitorului.
Daca sunteti la zi cu creditul, incercati ori o reesalonare cum s-a scris mai sus, ori cereti o pasuire de cateva luni (cred ca maximul e de 3 luni) pana vindeti un teren si achitati-va restul de credit.

Faptul ca ati platit aproape cat ati luat nu e relevant pentru ca in general platiti inainte dobanzile si apoi banii luati (sau platiti si dobanda si credit, tot pe acolo) si nu cred ca doriti sa aveti treaba cu firmele de recuperare (sa fiti sunat la servici, sa va fie sunati vecinii, familia, sa va fie blocate toate conturile, etc).

In plus firmele de recuperare nu respecta exact litera legii si va puteti trezi cu vanzarile anulate (am vazut cereri de incuvintare a popririi in care singurele parti erau executorul bancar si firma de recuperare, fara debitor, dar cu solutie de infiintare a popririi + ca nu gasiti Incheierile pe portal.just.ro ... ).

Si luati in considerare si situatia in care prietenul ar fi executat pentru un credit luat de el :)

Alte discuții în legătură

Contractul de vanzare cumparare incheiat intre parine si copil poate fi anulat de banca? Iuliappsc Iuliappsc Buna seara, am si eu o intrebare care ma framanta de ceva vreme, o sa incerc inainte de asta sa prezint putin situatia mea. Am un credit de nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de administrator al unei SC am luat o linie de credit garantata de FNGCM pe de o parte si eu in calitate de avalist al unui BO. Eu si ... (vezi toată discuția)
Cedare bunuri comune celuilalt sot ionut_tuta ionut_tuta As vrea sa stiu daca pot ceda partea mea de proprietate a apartamentului comun, cumpărat de noi după căsătorie, la care suntem coproprietari, pe cale ... (vezi toată discuția)