avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comunicare preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comunicare preaviz

Buna dimineata. As vrea sa stiu in situatia in care angajatorul vrea sa comunice preavizul de concediere la angajat si acesta din urma refuza sa semneze ca a luat la cunostinta, care este modalitatea prin care il poate pune in executare? Mentionez ca angajatorul a trimis acest preaviz si prin posta ( cu confirmare de primire) insa angajatul refuza sa il ridice. Exista o alta modalitate de comunicare?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 14:23, 31 Martie 2013
Tocmai despre efectele comunicarii deciziei vorbeam, in conformitate cu dispozitiile art. 77 Codul muncii, decizia de concediere produce efecte in sensul incetarii raporturilor de munca de la data comunicarii ei salariatulu, iar ce rost ar mai avea sa-i comunici la acea data dreptul la preaviz, cand CIM-ul este deja desfintat?
Nu este deja o mentiune fictiva?.
De aici ratiunea de a fi comunicat mai intai preavizul si apoi decizia de incetare, pentru ca, spuneam mai inainte, asa cum ii este si denumirea, preavizul este anterior concedierii si are scopul de a instiinta persoana al carei loc de munca urmeaza a fi desfiintat despre luarea masurii incetarii CIM la data expirarii termenului de preaviz.
Dar cred ca ne abatem de la subiect, intrebarea userului era cum sa dovedeasca faprul ca a incercat comunicarea acestor documente, cand angajatul da dovada de rea-credinta.
O observatie , decizia de incetare a raportului de munca se poate emite si inainte nu numai dupa incetare c.i.m....

Va multumesc pentru toate lamuririle. Deci, daca angajatul refuza sa primeasca prin posta preavizul , trebuie obligatoriu sa il notificam prin executor judecatoresc? Daca aveti cunostinta ca costuri implica notificarea prin executor?
Nu este obligatorie comunicarea prin executor judecatoresc , insa este o solutie care se practica ...
Multumesc pentru toate lamuririle. Imi puteti spune ce costuri implica notificarea angajatilor prin executor judecatoresc?

Alte discuții în legătură

Concediere individuala Normandia Normandia In cazul concedierii individuale, pentru motive care nu tin de persoana salariatului art. 65 din Codul muncii, daca salariatul refuza primirea si semnarea ... (vezi toată discuția)
Refuzare primire preaviz concediere-solutii? ContSters76351 ContSters76351 Buna ziua, Am un salariat care a refuzat sa primeasca preavizul de concediere. I l-am trimis prin posta dar inca nu am primit confirmarea de primire. ... (vezi toată discuția)
Comunicare decizie incetare cim - motive disciplinare Florin Dragomir Florin Dragomir Buna ziua. In urma unor abateri disciplinare ale unui salariat (nemotivate, alcool), s-a procedat la incetarea CIM cu art. 61. lit a din Codul Muncii - ... (vezi toată discuția)