avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comunicare preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comunicare preaviz

Buna dimineata. As vrea sa stiu in situatia in care angajatorul vrea sa comunice preavizul de concediere la angajat si acesta din urma refuza sa semneze ca a luat la cunostinta, care este modalitatea prin care il poate pune in executare? Mentionez ca angajatorul a trimis acest preaviz si prin posta ( cu confirmare de primire) insa angajatul refuza sa il ridice. Exista o alta modalitate de comunicare?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 14:23, 31 Martie 2013
Comunicaarea prin executor judecatoresca a notificarii preavizului este mai mult decat se cere.Daca doriti si o alta practica referitoare la aceasta mult disputata comunicare, va rog sa aveti in vedere faptul ca aceasta comunicare a notificarii este un fapt juridic, care poate fi dovedit prin orice proba.Prin urmare,este suficient, sa redactati un act in care sa consemnati faptul ca s-a comunicat notificarea cu modalitatea uzitata (prin posta cu confirmare de primire),mentionand de asemnea refuzul semnarii ei.Actul astfel redactat il veti inregistra la societate. Eficient si cu costuri care nu se impun a fi facute in mod obligatoriu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2013
Adriana Stanica, Consilier juridic
Notificarea prin executor judecatoresc suporta urmatoarele costuri :
- taxa judiciara de timbru, 4 lei
- timbru judiciar, 0.15 lei
- onorariu executor , care difera de la un executor la altul
Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cristina69 a scris:

Daca aveti cunostinta ca costuri implica notificarea prin executor?


Mai puneti problema costurilor notificarii prin executor, in conditiile in care daca angajatul contesta in instanta decizia de incetare a CIM pe motiv ca nu i s-a comunicat preavizul, si mai si castiga, veti fi obligati la plata integrala a salariului cat acesta a stat acasa, plus eventuale daune morale, conform art. 253 Codul Muncii.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala Normandia Normandia In cazul concedierii individuale, pentru motive care nu tin de persoana salariatului art. 65 din Codul muncii, daca salariatul refuza primirea si semnarea ... (vezi toată discuția)
Refuzare primire preaviz concediere-solutii? ContSters76351 ContSters76351 Buna ziua, Am un salariat care a refuzat sa primeasca preavizul de concediere. I l-am trimis prin posta dar inca nu am primit confirmarea de primire. ... (vezi toată discuția)
Comunicare decizie incetare cim - motive disciplinare Florin Dragomir Florin Dragomir Buna ziua. In urma unor abateri disciplinare ale unui salariat (nemotivate, alcool), s-a procedat la incetarea CIM cu art. 61. lit a din Codul Muncii - ... (vezi toată discuția)