avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nelamurire numire presedinte asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nelamurire numire presedinte asociatie

Buna ziua,in data de 29 martie 2013,in urma AG a asociatiei am fost votat ca noul presedinte de asociatie,ulterior am inteles ca nu am voie,locuinta in care stau este pe numele parintilor,eu nefiind proprietar,din legea 230/2007 stiu ca mi se permite doar sa votez in numele parintilor daca am imputernicire din partea lor,as vrea sa stiu daca pot ocupa legal functia de presedinte al asociatiei sau membru al comitetului in aceste conditii.Asociatia are mari probleme,fostul presedinte cu administratoarea,cenzorul si inca un membru au furat ca in codru,in prezent inregistram datorie de 650.000 ron.Ma tot gandesc daca are rost sa ma leg la cap cu aceasta ascociatie in conditiile de fata,mentionez ca am doar titlu onorific nu vreau bani,ma gandeam doar sa incerc sa fac curat,dar se pare ca sunt presiuni din partea unor functionari ai primariei sa oblige oameni la plata datoriei,etc.....multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:41, 2 Aprilie 2013
Deci trebuie sa demisionati, nu din nimic, ci dintr-o functie in care ati fost ales conform PV al AG.
Scrieti o demisie si gata, dar trebuia sa va ganditi la asta inainte sa va lasati ales, ca seamana cam a gluma ce ati facut dv., ca la 2 zile sa demisionati...
Nu este nici o gluma,nu am vrut sa fiu presedinte,membru sau altele,s-a intamplat relativ repede toata treaba,eu scriam procesul verbal si brusc am fost propus si ales :) (eu sunt tanar,am 29 de ani,sunt la master in anul 7,am atestat de primarie ca si administrator de imobile si de fiecare data cand vedeam oameni nelamuriti la asociatie cand ma duceam sa platesc,le explicam nelamuririle pe care le aveau,probabil de aceea au venit cu ideea asta)dar am reflectat asupra situatiei in astea doua zile,datoria au zis k e de 300000, intre timp am aflat ca e de 650000 de fapt,plus ca sotia nu este de acord cu toata treaba asta,sincer credeti-ma ca mi-e o rusine sa renunt de nu mai pot,nu sunt genul de "om-porc"!in aceeasi adunare a fost votat si un vicepresedinte,deoarece eu si inca cateva persoane nu am fost deplin de acord cu numirea mea ca presedinte.
Va confruntati cu o situatie hilara ,datorata exclusiv netratarii cu seriozitatea necesara si neasumarii responsabilitatii obligatiilor ce va revin ca urmare a increderii acordate prin vot de participantii la adunarea generala
Pentru a nu crea un vid de reprezentare a asociatiei de proprietari,aveti dreptul sa aplicati disp art 18 al 7 din HG nr 1588/2007
In cazul in care presedintele se afla in imposibilitatea de a-si exercita atributiile ,acestea vor fi indeplinite de catre un vicepresedinte ,numit de presedintele asociatiei de proprietari dintre membrii comitetului executiv,urmand ca in termen de 90 de zile de la data cand s-a constatat indisponibilitatea sa fie convocata o adunare generala pentru a alege un nou presedinte
Deci pana la urma,clar negru pe alb,eu ma aflu in ilegalitate ales acum nu?Asta pentru ca nu sunt proprietar in asociatie,cei care m-au ales nu stiu ca eu nu sunt proprietar,nu a intrebat nimeni asta,dar nu vreau sa fac compromisuri in caz de ceva,este o asociatie de 450 apartamente,deci sigur sunt si "gica-contra".
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
Marox83, utilizator
De ce n-ati spus asta in AG, ca sa stie lumea pe cine alege?
Ei, nu sunteti chiar in ilegalitate, mai degraba intr-o situatie nelegala...:)

Alte discuții în legătură

Demisie presedinte asociatie proprietari gabivoch gabivoch Buna seara. Presedintele Asociatiei de Proprietari este in curs de a-si da demisia. Nimeni nu vrea sa preia aceasta functie. Ce se va intampla ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Demisie pandatao pandatao Buna ziua! Ce se intampla in situatia in care presedintele unei asociatii isi da demisia, Il numeste pe singurul membru ramas in Comitetul Executiv ca sa ... (vezi toată discuția)
Demisie din comitet ContSters122354 ContSters122354 BUN GASIT, Pt demitere din comitet se face cerere scrisa ,sau pur si simplu demisionezi? Ca si reprezentant de scara am fost propusa sa fac parte din ... (vezi toată discuția)