Buna ziua.
In vara anului trecut am incheiat un antecontract de vanzare/cumparare teren.Am primit un avans, urmand ca in 3 luni sa se efectueze vanzarea.
De atunci, pana in luna decembrie, am tot facut acte aditionale la acest antecontract, care acte aditionale, prelungeau termenul, fiindca cei care trebuie sa cumpere nu aveau diferenta de bani.Antecontractul precizeaza faptul ca daca vanzarea nu are loc din culpa vanzatorului acesta va pierde avansul dat.
In luna decembrie 2008 am semnat un nou act aditional care zice asa:
"se prelungeste termenul de la data de..............pana la data de............Daca pana la data de 02.03.2009 nu se va incheia vanzarea, antecontractul se reziliaza , partile fiind repuse in situatia anterioara. Celelalte prevederi ale antecontractului raman neschimbate."
As dori sa stiu , daca , odata semnat acest act aditional, in cazul in care cumparatorii nu vin si cu diferenta de bani pt a putea face vanzarea, eu va trebui sa le dau banii inapoi (AVANSUL)?
VA MULTUMESC
Actul aditional :
partile.......
"Se prelungeste termenul scadent pt. perfectarea ctr. de v/c, pana la data de 02.03.2009.
Partile hotarasca ca daca pana la deta de 02.03.2009 nu se va putea incheia ctr de v/c in forma autentica , antecontractul de v/c nr........., se reziliaza, partile fiind repuse in situatia anterioara.
Celelalte clauze din antecontractul de v/c raman neschimbate."
In antecontract este precizat ca daca vanzarea nu are loc din vina lor( a cumnparatorilor) ei vor pierde avansul.
Oare acum, dupa ce le-am prelungit de atatea ori termenul, este posibil sa ma oblige sa le dau avansul innapoi in cazul in care nu au banii nici de data asta?
Cred că v-am răspuns mai sus. În opinia mea, da. În schimb, veţi putea cere daune interese dacă nu îşi respectă ultimul angajament. Nu şi pentru nerespectarea angajamentelor anterioare, asupra cărora aţi consimţit prin încheierea actelor adiţionale.
Antecontract
Iael
Buna ziua ,
As vrea sa va cer o parere cu privire la urmatorul caz.
X in calitate de cumparator al unui apartament incheie un antecontract de ... (vezi toată discuția)