avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorie chirie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorie chirie

buna ziua. o prietena a mea a prinit locuinta sociala insa a fost obligata de cei de la primarie sa preia si datoriile fostului chirias in suma de 9083 lei. putea sa refuze? este asa ceva legal? multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:09, 4 Aprilie 2013
Dom' Adrian, poate ca nu sunteti la curent cu "manevrele" facute de unii functionarii ai CL raspunzatori de gestionarea acestor apartamente. Nu a trecut prea mult timp de cand s-au facut dezvaluiri in presa, cand s-au facut anchete penale, cand s-a lasat cu matrasirea de la acest serviciu a unor spagari si daca nu ma insel, acum chiar locuiesc, pe o anumita perioada, la "camin" in Copou. Oricum, "hora" era destul de mare...

Sunt perfect de acord cu opina doamnei @elga50, pentru ca am avut cazuri concrete in asociatia noastra la care lucrurile s-au petrecut chiar asa, numai ca cei care de voie sau de nevoie au achitat vechiul debit, nu figurau pe prima pozitie de pe lista de prioritati, asta e - observati subtilitatea situatiei?
Nu cred ca este acelasi lucru in situatia descrisa de initiatorul topicului pentru ca altfel nu ar fi pus asa problema, aici pe forum. Acum este vorba de un santaj pe fata pe care niste functionari neglijenti vor sa-si repare incompetenta de care au dat dovada.
Din nefericire cunosc o multime de exemple in care cetateni din randul nostru stau cu anii pe listele de asteptare sa primeasca o casa, o primesc, dupa care uita cu desavarsire de faptul ca trebuie sa achite si o modesta chirie la stat, basca cheltuielile de intretinere. Ce sa mai vorbesc de celelalte obligatii in cadrul as. locatari.
Din ce cauza se intampla toate aceste lucruri? Numai din cauza ca functionarii care trebuie sa se ocupe de administrarea acestor spatii locative sunt incompetenti, mofturosi, plini de sine si aroganti. Mai banuiesc ceva - asa ca si o circumstanta atenuanta pentru acesti functionari: am impresia ca nici legislatia nu-i prea ajuta si ma refer chiar la clauzele contractuale in care nu se prevede nimic in cazul in care locatarul nu-si achita obligatiile fata de as. locatari. Si atunci se ajunge aici - tre' sa-l dai afara din locuinta, are debit si la chirie, are debit si la intretinere si esti nevoit sa gasesti "solutii". Pe functionar nu-l doare capul de asociatie, el are interesul - pentru ca il preseaza seful lui, sa recupereze de unde stie/cum stie, paguba produsa statului, pentru ca la un moment dat se fac si pe-acolo diverse bilanturi si de, cum sa apara cu chirii neincasate de ordinul milioanelor de lei?

M-ati convins!
Defectul meu este ca intotdeauna sau aproape intotdeauna eu acord oamenilor (inclusiv functionarilor) prezumtia de nevinovatie, cred ca oamenii sunt corecti, ca lucrurile se petrec transparent si ca fiecare poate sa aleaga cat de cat intre mai multe variante, sa accepte sau nu o datorie, sa negocieze pretul chiriei si in functie de problemele apartamentului s.a.m.d.
Iar cazurile, situatiile in care se ia spaga, se santajeaza, se conditioneaza..., cred ca sunt exceptii care, iata, apar uneori si pe acest forum.
OK! Este un ”defect” bun, ca sa zic asa.
Si eu sunt la fel, dar, in momentul in care te lovesti, efectiv de crasa neglijenta a respectivilor functionari, o mai dai naibii de prezumtie de nevinovatie. Pe tema aceasta noi am ajuns in audienta la viceprimar (cerusem audienta la primar, dar, fiind o problema asa de minora, ne-au pasat...). A fost chemata d-na director de la serviciul respectiv care o facea pe nestiutoarea si-si apara cu nonsalanta subaltenii. Pusa concret in fata evidentei, a facut ”ciocul” mic de tot. Daca am vazut ca si-au pus cenusa in cap, am lasat-o si eu mai tango si mi-am vazut de treaba... Nu am vrut sa mai fac valuri, cu toate ca s-ar fi meritat! Oricum, toate debitele au fost recuperate, dar asa cum v-am mai zis, le-au achitat noii veniti. Si nu au foist sume mici...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare locuinta anl cu datorii TITA MARIANA TITA MARIANA Buna ziua. Am o prietena care va primii in curand o locuinta anl cu chirie. In aceasta locuinta cei care au stat anterior au fost evacuati pentru ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatie gaby123456789 gaby123456789 Solicit si eu sprijin in urmatoare speta: ASOCIATIA DE LOCATARI a fost infiintata in anul 2005, pentru locatarii cu chirie din blocul ANL in care ... (vezi toată discuția)
Chirie apartament anl - cu datorii la intretinere, a fostilor chiriasi cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Am primit un apartament cu o camera prin programul ANL in Iasi pt a sta in chirie ( de la primaria IASI departament locuinte ANL ) , iar peste un ... (vezi toată discuția)