avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... angajare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

angajare

va rog sa-mi spuneti, daca femeia de serviciu la asociatia de proprietari este angajata cu conventie civila nu cu c.i.m. iar asociatia plateste toate taxele pentru angajat si angajator, aceasta beneficiaza de toate drepturile, respectiv asigurare medicala, vechime pensie, somaj?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:05, 3 Aprilie 2013
Textul este asa:
Art.17
.........
(5) Comitetul executiv poate angaja personal specializat pentru indeplinirea atributiilor ce ii revin si adopta decizii asupra cuantumului salariilor, indemnizatiilor, remuneratiilor si al eventualelor premieri care se acorda personalului incadrat cu contract individual de munca sau in baza unei conventii civile de prestari de servicii, in limita bugetului aprobat de adunarea generala.


Personalul angajat are CIM, ca altfel n-ar mai fi angajat.
Dar se pot intocmi si conventii civile de prestari servicii, mai nou li se spune contracte de prestari servicii pentru lucrari cu caracter temporar, ocazional sau in cazul prestarilor cu caracter permanent cu PFA.
Adica pot angaja un administrator ca persoana fizica cu CIM, dar pot angaja administrator PFA cu contract de prestari servicii. Nu se poate angaja administrator (nePFA) cu conventie civila.

In cazul nostru pentru ingrijitor nu cred ca este persoana respectiva PFA pentru curatenie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa asociatie de proprietari OpreaGabriela OpreaGabriela buna ziua, ca si pfa se poate tine evidenta contabila in partida simpla la o asociatie de proprietari cu care am incheiat un contract de prestari servicii? (vezi toată discuția)
Fiscalitate venituri personal asociatii de proprietari mag1962 mag1962 1)Daca Administratorul este pensionar ce contributii trebuie sa dea Administratorul si Asociatia de _Proprietari catre stat conform noului cod fiscal? 2)Se ... (vezi toată discuția)
Contributii 2012 alimik alimik Ce contributii sociale se calculeaza si se retin pentru drepturile lunare (regulate) cuvenite administratorului ,cenzorului si femeii de serviciu , unei ... (vezi toată discuția)