avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania

Un parlamentar a facut public, la televiziune, intentia de a desfiinta asociatiile de proprietari din toata tara.
Este o initiativa legislativa care a anuntat-o de curand. Nu stiu daca e un lucru bun sau rau. O sa ne gospodareasca primaria, sau firme specializate care vor obtine contractele de administrare de la primarii, licitatii ca la traseele de maxi-taxi!? Ce parere aveti ? Poate ajutam si noi cu ceva sa fie mai bine pentru toti proprietarii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate Domn, A.Grecu , dar aici se discuta un subiect legat de desfiintarea asociatiilor de proprietari care nu-si au nici un rost. Ce sondaje vreti dvs. sa mai faceti stimate domn, legate de varsta presedintelui, si a mai nu stiu cui? Nu are nimeni nimic nici cu varsta si nici cu apartenenta politica .
Ducem discutia in derizoriu...
CINE INTRA IN SUBSOLURI??? Si de cate ori??? Lasati ca sunt institutii specializate care vor face asta nu trebuie sa intre nici presedintii si nici administratorii caci nu se omoara ei cu asta... La mine in casa(baie )tavanul cade si administratorul a spus ca nu are ce face pt.ca proprietarul e in ITALIA .DAR IN CASA SUNT TOTUSI CHIRIASI , si o sa radeti DAR administratorul e ruda chiar cu proprietarul... Ei ce mai ziceti ... Am eu vreo sansa sa rezolv ceva in aceasta asociatie??? Si cine stie cate cazuri din acestea or fi... Bine astea sunt mizilicuri pe langa fraudele de miliarde care s-au constatat in unele asociatii...
" VECHEA GARDA" ??? Zau domnule , nu va inteleg.... care garda??? La ce va referiti ?
Ati scris un cearsaf de cuvinte, ati atins atatea subiecte , ca nu am inteles nimic concret...
Iar a ti spune parerea ,nu inseamna ca huidui ca la usa cortului... Imi pare rau pentru dvs.
Trebuie sa intelegeti ca intr-un fel sau altul , cu timpul aceste ... inutile ramasite ale trecutului vor dispare... Spre binele locatarului, fireste...
Si daca atunci cand spuneti ca un parlamentar viseaza, va referiti la parlamentarul care a venit cu aceasta propunere... ei, bine va spun eu ca nu viseaza de loc... Probabil este unul dintre cei care a simtit pe propria piele ce inseamna ASOCIATIE DE PROPRIETARI... Dar ce urat suna... auzi... ASOCIATIE... Intr-o asociatie toti membrii acesteia au drepturi egale... Nu-i asa??? Nu doar 50+1 %...

acest răspuns util
deocamdata nu putem renunta la asociatii..chiar daca platim facturile individual..este un bun comun care trebuie gospodarit..si nu este important varsta celor ce conduc asociatiile..ci corectitudinea lor Daca politia nu ar ma trimite la primarie si primaria la politie cand se constata nerespectarea legii...asociatiile ar functiona fara probleme..dar unii administratori fug cu banii asociatiei,iar cei care au platit cu chitante,mai platesc inca odata furtul...Daca si eu cel furat nu as plati taxa de timbru pt a da in judecata asociatia,ar fi corect.Cineva comenta faptul ca..administratorul ,cel platit de mine,si presdintele care are rolul sa ma reprezinte si sa ma apere,tocmai ei ma fura si ma da in judecata ,chiar daca am dreptate sa contest sumele trecute in plus.Poate in modificarile legislatiei...civile si penale se va putea face dreptate si sa inceapa sa functioneze asociatiile asa cum artrebui,indeplinandu si rolul pt care au fost infiintate.
Si dle blocatari...procentul pt decizii importante..este de 2/3 din NR TOTAL DE MEMBRI,nu doar cei 2...3 care stiu sa vina la o sedinta
Doamna @blocatari, tin sa va multumesc pentru cele de mai sus, va doresc sa vi se implineasca dorinta desfiintarii acestor asociatii (suna urat, nu?), disparitia administratorilor si presedintilor. Necazul este ca toti acestia vor trebui inlocuiti de catre altii, nu stiu, mai tineri probabil - daca credeti ca in acest fel rezolvati problema tineretului.
Sigur, diferenta de varsta dintre noi isi spune cuvantul. La randul meu, probabil ca gandeam la fel. Intre timp m-am mai dat cu lumea si am inceput sa deosebesc faptul ca "nu tot ce zboara se mananca".
Intrati pe google si cautati: termoservice-iasi sau inaap si veti observa pe langa site-urile celor doua firme de administrare a asociatiilor de proprietari din Iasi si multe ale "ecouri" privind activitatea acestor firme.
Daca aveti impresia ca firmele specializate abia asteapta sa intre in subsolul blocului dvs. sa presteze servicii de calitate pe care le veti plati la sf. asteapta, va inselati. Abia aceste firme stiu cum sa taxeze pe bani adevarati o lucrare de reparatii. Dati-mi o adresa de mail sa va trimit un deviz estimativ pentru inlocuirea unui metru de teava, daca tot optati pentru efectuarea acestor lucrari prin "institutii specializate" (nu stiu ce specializare au facut, dar la calcule sunt asi !).
Sustin ca nu ati citit toate postarile referitoare la topic, pentru ca altfel nu ati fi spus ca "Nu are nimeni nimic nici cu varsta si nici cu apartenenta politica", ori poate nivelul meu de intelegere este mai redus... Mai cititi, poate gasiti referiri la mosi, starmosi si comunisti. Oricum, chiar nu ma mai deranjeaza. Este opinia unor oameni pe care, personal o respect.
Cu referire la parlamentari: da, am observat ca acestia au inceput sa paraseasca de buna voie asociatiile de proprietari. Au plecat in lumea lor, in cartiere rezidentiale de vile. Cand scriu aceste cuvinte, chiar mi se umplu ochii de lacrimi. Saracii oameni bogati, s-au saturat si ei de binefacerile traiului in comun, in asociatie ( ce cuvant urt, auzi asociatie...).
Cu respect Adam Grecu
blocatari a scris:

Si ce propui draga Elga??? S a traiam asa pana la moarte incalecati de aceasta armata de trantori din asociatiile de proprietari? NU ESTE USOR SA INCEPI O ASEMENEA ACTIUNE DAR NICI IMPOSIBIL... Ceva trebuie sa se intample cu aceste asociatii de proprietari care... cum am mai spus... nu pot face nimic concret pentru locatari .Incaseaza niste bani... atat... De ce sa nu achit factura direct la furnizor??? Este necesara o contorizare a fiecarui bloc ,evident, dar nu este imposibil Sunt blocuri care au deja asa ceva.... Si atunci tot iti achiti iN CAZUL IN CARE ai centrala nu iti achiat factura singura la EON??? (GAZ SI CURENT) ei tot asa o s-0 achitam la regiile de apa, factura de apa... #-o

Corect! Putem plati direct la furnizor dupa ce contorizam individual. Cei 200 de proprietari din asociatia actuala trebuie sa se contorizeze individual, apoi 200 contracte si 200 oameni la rand la apa, caldura, gaz, electricitate, salubritate, lift, etc. Dar cum se face repartizarea si facturarea consumului? Am o idee pentru lift : bagi moneda si te duce un etaj, mai bagi o moneda si te mai duce un etaj.... Dar cu femeia de serviciu nu cred ca merge cu moneda, ca are treaba nu sta sa inghita monezi. Deci 200 contracte de munca a cate 2 minute munca pe zi pe fiecare proprietate ar face 5 ore zilnic. Am rezolvat-o ! O conducta de alimentare care cedeaza la subsol dar nu avem noi treaba cu ea , fara administrator, nu avem cum sa aflam si merge si asa. O terasa care se repara acum prin intermediul asociatie, atunci n-are decat s-o repare cel care simte cum ploua in casa si-ar fi avantajos pentru toti ceilalti care nu vor vrea sa plateasca si doar n-o sa dea omul in judecata toti vecinii. Poate mai sunt si alte avantaje.
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2009
Adriantot, moderator
acest răspuns util
si cand te gandesti ..ca cei de la internet e on,gaze,telefon,tv,etc..au atatea contracte saracii..in loc sa se lase pe mana unor bravi conducatori de asociatii.....si saracul administrator..care doarme la subsol supraveghind conductele, si rugandu se ca terasa sa se deterioreze,pt un comision substantial,iar femeia de servici lucrand si ore suplimentare(nu la conducerea asociatiei) ... sunteti ghidus..domnilor

Alte discuții în legătură

Asociatie restanta qubeec44 qubeec44 Buna ziua! ce se poate face in calitate de proprietari de imobile avand in vedere urmatoarea situatie: -administratorul a decedat,am platit facturile catre ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea asociatiei de locatari 2014Elena 2014Elena Va rog sa ma ajutati cu informatii legale .Suntem in situatia de desfiintare a asociatiei de locatari care cuprinde mai multe blocuri pentru ca ... (vezi toată discuția)
Administratorul a furat banii blocului ! jeanluk jeanluk :Obuna ziua Acum trei ani s-a descoperit ca administratora blocului unde locuiec a furat banii (aproximativ 600milioane) . S-a facut plangere la politie in ... (vezi toată discuția)