blocatari a scris:
Si ce propui draga Elga??? S a traiam asa pana la moarte incalecati de aceasta armata de trantori din asociatiile de proprietari? NU ESTE USOR SA INCEPI O ASEMENEA ACTIUNE DAR NICI IMPOSIBIL... Ceva trebuie sa se intample cu aceste asociatii de proprietari care... cum am mai spus... nu pot face nimic concret pentru locatari .Incaseaza niste bani... atat... De ce sa nu achit factura direct la furnizor??? Este necesara o contorizare a fiecarui bloc ,evident, dar nu este imposibil Sunt blocuri care au deja asa ceva.... Si atunci tot iti achiti iN CAZUL IN CARE ai centrala nu iti achiat factura singura la EON??? (GAZ SI CURENT) ei tot asa o s-0 achitam la regiile de apa, factura de apa... #-o
Corect! Putem plati direct la furnizor dupa ce contorizam individual. Cei 200 de proprietari din asociatia actuala trebuie sa se contorizeze individual, apoi 200 contracte si 200 oameni la rand la apa, caldura, gaz, electricitate, salubritate, lift, etc. Dar cum se face repartizarea si facturarea consumului? Am o idee pentru lift : bagi moneda si te duce un etaj, mai bagi o moneda si te mai duce un etaj.... Dar cu femeia de serviciu nu cred ca merge cu moneda, ca are treaba nu sta sa inghita monezi. Deci 200 contracte de munca a cate 2 minute munca pe zi pe fiecare proprietate ar face 5 ore zilnic. Am rezolvat-o ! O conducta de alimentare care cedeaza la subsol dar nu avem noi treaba cu ea , fara administrator, nu avem cum sa aflam si merge si asa. O terasa care se repara acum prin intermediul asociatie, atunci n-are decat s-o repare cel care simte cum ploua in casa si-ar fi avantajos pentru toti ceilalti care nu vor vrea sa plateasca si doar n-o sa dea omul in judecata toti vecinii. Poate mai sunt si alte avantaje.