Buna seara.
Stiu ca s-a tot discutat problema somajului dar dupa cum am observat , cazurile difera .De aceea v-as ruga sa ma sfatuiti daca se poate si pe mine.Problema e urmatoarea:Lucrez de trei ani si jumatate la aceeasi societate si din motive personale ( patronul imi face zilele un cosmar, mi-a scazut din salariu , ma ameninta ca imi voi pierde locul de munca si lucrez peste 200 de ore lunar).Vreau sa plec de la aceasta societate dar daca nu beneficiez de ajutor de somaaj , imi va fi extrem de greu ,pt ca nu am alte venituri si un minor de intretinut iar patronul m-a avertizat ca nu-mi semneaza cererea de somaj daca plec pe motiv ca va angaja oricum pe altcineva in locul meu si legea nu-i permite.Intrebarea mea este , daca exista vreo posibilitate de a-mi obtine dreptul la somaj fara a fi nevoie de acordul lui.Doar am platit atata timp catre stat taxe peste taxe si mi se pare nedrept sa raman total descoperita pana imi gasesc alt loc de munca
Va multumesc .
Nu am avut 720 , ci din ianuarie s-a facut 720.Pana in decembrie am avut 648.
In fine , din cate inteleg , tot de sef depinde pana la urma daca imi incheie cartea de munca cu legea pe care eu i-o sugerez ,prin urmare , nu voi avea sansa asta pt stiu ca va face tot posibilul sa plec cu ,,regrete" din societate.
Angajatorul este cel ca va decide daca c.i.m. va inceta in baza unui articol din Codul Muncii care sa va dea dreptul sa beneficiati de somaj.
Dvs puteti sa-i sugerati, dar el este cel care va decide in final.
In sfarsit ,multumesc din suflet d.le ,,elis".Cred ca acesta era de fapt raspunsul de care eu am avut nevoie de la inceput.
Off, de-asta imi era si teama ,sa depinda de sef cum inchei ,,colaborarea" cu el.In cazul asta am ,,sanse" foarte mari sa nu beneficiez, pt ca stiu ce gen de oameni sunt si n-o sa fie de acord , doar din rea vointa.
Oricum , va multumesc ca m-ati luminat cu privire macar la legile care ma pot ajuta in caz ca as putea sa ma folosesc de ele.
am o intrebare pot primi somaj daca imi depun preaviz de 15 zile am aproape 2 ani lucrati la o firma de pazã in 6 mai fac 2 ani de munca ma poate ajuta careva cu un raspuns????