avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... angajarea unui admin in timpul C.O al titularului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

angajarea unui admin in timpul C.O al titularului

Ca orice salariat administratorul are dreptul la un concediu de odihna. In acest timp poate fi angajat (activitatea unui admin este una continua ) un economist fara atestat , cu un contract de colaboratori , bineinteles platind toate taxele ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:57, 7 Aprilie 2013
Aveti dreptate ca angajare pe perioada determinata se face in conditiile prevazute de lege. Dar unde, in ce articol din Codul muncii ati gasit interdictioa de care vorbiti?
Nu va contrazic si va rog sa precizati articolul din codul muncii care interzice angajare prin CIM in cazul cand angajatorul are nevoie de cineva doar pentru o luna de zile sa munceasca.
In Codul muncii nu am gasit asemenea interdictii ci doar mai multe conditii in care poate fi angajat cineva pentru o perioada determinata, cu drepturi, clauze, durate maxime...
Poate va inspira incredere art. 82-87 din Codul muncii.
Repet, sunt oricand gata sa accept sustinerile dumneavoastra daca-mi spuneti in ce articol din Codul muncii se precizeaza ca nu am voie sa angajez o persoana pentru o luna de zile daca, eu ca angajator, am nevoie de acea persoana. Nu mai conteaza daca este administrator, femeie de serviciu, sofer, casier, expert, contabil, instalator..., un om de care angajatorul are nevoie pentru o perioada determinata.
Multumesc!
Pai este simplu; daca postul nu este vacant, nu poti angaja o alta persoana pe postul respectiv sub nici o forma juridica, corect? Daca persoana titulara a postului se afla in situatia prevazuta de art.83 din Codul muncii, atunci se poate face o angajare pe perioada determinata, corect?
@mira55,
Nu faceti confuzie intre institutiile bugetare si entitatile cu capital privat.
Daca la noi (asociatie destul de mare :500 apt.) in AG a proprietarilor se hotaraste functionarea cu 2-3 administratori (administrativ, tehnic, financiar), credeti ca tre' sa mergem undeva sa cerem voie? Din contra, angajarea mai multor persoane, inseamna contributii mai mari la bugetul de stat si cel al asig. sociale. La fel si la capitolul salarii, trebuie garantat minimul pe economie, la maxim, not problems (aici nu mai vorbesc de as. prop...)!
Numai la stat este si-acum o regula, ca tre' sa plece 7 ca sa poti angaja 1, insa si aici am auzit de la premier ca se fac eforturi pentru schimba situatia (vezi numai situatiile din spitale, scoli, gradinite...).
Atentie! Codul muncii nu face deosebire intre entitatile angajatoare asa ca santeti intr-o mare eroare!!!
De acord ca daca in adunarea generala a proprietarilor se hotareste ca sant necesari 10 administratori atunci se vor angaja 10 administratori dar daca s-a hotarat ca este necesar doar un administrator cine va permite sa angajati mai multi?
Si nu uitati ca toate cheltuielile, inclusiv cele cu personalul, sant prevazite in Bugetul anual de venituri si cheltuieli aprobat de catre Adunarea genarala a proprietarilor.

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2013
mira55, utilizator
M-am lamurit. Cine nu vrea sa angajeze pe baza de CIM pe o perioada determinata o persoana pe post de femeie de serviciu, administrator, contabil... atat timp cat cel angajat pe perioada nedeterminata este plecat in CO, in CM, in concediu de studii, in concediu fara plata s.a.m.d. este liber sa nu o faca. Sa munceasca in locul lui fara CIM, fara bani...
Dar cine vrea, poate sa o faca.
Legea interzice angajarea pentru o perioada determinata doar in cazul cand titularul postului ar fi in greva. In rest nu exista restrictii.
Aici vorbim de prevederile codului muncii si nu de hotararea adunarii generale. Cu hotararea adunarii generale e alta discutie.
Daca discutam de cresterea cheltuielilor asociatiei, donez eu 700 lei asociatiei, legal, cu acte si acesti bani acopera toate cheltuielile salariale cu acel CIM pe perioada de o luna.
Acum cred ca e in regula, legea permite, activitatea asociatiei nu are de suferit, proprietarii nu platesc nimic in plus...

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de concediu administrator Elidor Elidor Administratorul asociatiei noastre de proprietari este cu contract de muncacu program de 4 ore zilnic. A depus o cerere pentru CO-parte financiara, dansul ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari, ,,concediu administrator''??? BullTerrier77 BullTerrier77 Buna ziua. Domnul administrator de asociatie, are un salariu, care a fost votat........ aprobat..... si toate cele. Bun, AM INTELES, ......munceste, ... (vezi toată discuția)
Dr. muncii tu_tu tu_tu Daca un angajat al unei institutii ( de exemplu, o femeie de serviciu), este in concediu medical, nestiindu-se pentru ce perioada, se poate angaja, pe perioada ... (vezi toată discuția)