avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contrabanda cu tigari - pedeapsa, consecinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contrabanda cu tigari - pedeapsa, consecinte

Buna,am si eu o intrebare acum 2 zile m-au luat diicot-u in baza unei perchezitii pentru trafic de tigari si grup organizat si favorizarea grupului organizat si alte tampenii care leau scris pe hartie asa cred ei.... mi-au gasit acasa 57 cartuse si 50 litri alcool ,sunt la a doua abatere ,prima a fost de 15 cartuse si sa sanctionat cu 10.000 ron in 48 ore care a fost platita pe loc si a doua aceasta de 57 cartuse si 50 litri de alcool ,ceea ce inseamna dosar penal... ,dupa 50 cartuse se face dosar penal dupa informatiile mele,dupa ce mi sa aratat de ce am fost luat ,mi-a atras atentia dosarul meu cu interceptari care nu era chiar mic...ce mi se poate intampla in cel mai rau caz se poate merge cu platirea accizelor sau cu ani de puscarie cu suspendare??. tin sa mentionez ca mi-au dat 30 de zile sa nu parasesc orasul. Va Multumesc astept raspuns.Stima
Cel mai recent răspuns: speed1 , utilizator 21:36, 23 Aprilie 2013
Nu cred ca ar trebui sa fiti foarte linistit, daca se retine ca ati facut parte din grupul infractional care a actionat organizat, in scopul comiterii infractiunii de contrabanda. In plus, deja aveti sanctiunea amenzii aplicata, ceea ce inseamna ca la criteriile de individualizare a faptei (art.72 cod penal) se va tine cont de faptul ca ati persistat in activitatea ilicita cat si de prejudiciul adus pe parcursul intregii activitati. Ar trebui sa va interesati de pe acum, de un avocat cu experienta in spete similare, care sa va reprezinte interesele.

Art. 270 din Legea nr.86/2006 actualizata prevede:

(1) Introducerea in sau scoaterea din tara, prin orice mijloace, a bunurilor sau marfurilor, prin alte locuri decat cele stabilite pentru control vamal, constituie infractiunea de contrabanda si se pedepseste cu inchisoare de Ia 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi.

(2) Constituie, de asemenea, infractiune de contrabanda si se pedepseste potrivit alin. (1):

a) introducerea in sau scoaterea din tara prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, daca valoarea in vama a bunurilor sau a marfurilor sustrase este mai mare de 20.000 lei in cazul produselor supuse accizelor si mai mare de 40.000 lei in cazul celorlalte bunuri sau marfuri;

b) introducerea in sau scoaterea din tara, de doua ori in decursul unui an, prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, daca valoarea in vama a bunurilor sau a marfurilor sustrase este mai mica de 20.000 lei in cazul produselor supuse accizelor si mai mica de 40.000 lei in cazul celorlalte bunuri sau marfuri;

c) instrainarea sub orice forma a marfurilor aflate in tranzit vamal.

(3) Sunt asimilate infractiunii de contrabanda si se pedepsesc potrivit alin. (1) colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

Art. 274
Faptele prevazute la Art. 270-273 savarsite de una sau mai multe persoane inarmate ori de doua sau mai multe persoane impreuna, se pedepsesc cu inchisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

Art. 275
Tentativa la infractiunile prevazute la Art. 270-274 se pedepseste.

Sarutmana stimata Doamna ,deci in prima faza sa adus la audieri 3 persoane cu care numai cu doua tineam legatura la telefon dar nu sa se vorbeasca prostii la telefon si ei luandu-i pe cei 3 ,m-au bagat si pe mine dupa convorbiri cu ei ,adica fiecare suntem pe cont propriu numai ca ei vor sa ne bage la grup organizat. asta este chestia.
Daca din declaratiile celorlalte 3 persoane reiese ca actiunile erau intreprinse cu aceelasi scop comun, cat si in baza celorlalte probe existente in dosar, anchetatorii pot in baza probatoriului sa demonstreze existenta grupului infractional. Probabil ca in cazul acesta au fost interceptate convorbirile telefonice (in conformitate cu legislatia in vigoare) si deasemenea au fost efectuate filaje o perioada de timp, pentru a putea identifica cat mai multi membri ai "retelei".

Dupa ultima postare realizez ca situatia nu este "roz" pentru dvs. ceea ca ma determina sa repet ce am afirmat anterior: Angajati un avocat acum, pentru ca sa nu va para rau mai tarziu.
Acest profesionist stie bine procedurile, va poate consilia la fiecare pas pe care il intreprindeti si in functie de probatoriul impotriva dvs. poate obtine si o pedeapsa cu suspendare. Nu trebuie sa intelegeti ca avocatul garanteaza suspendarea, ci doar ca va reprezinta infinit mai bine, decat o puteti face dvs. singur.
Corect şi util sfatul dvs, însă împricinatul cred că o sa faca noaptea alba, în cel mai bun caz... A luat act mai devreme şi de conţinutul infracţiunii, speram că nu o sa ajungă şi pe la Camera de Garda, oricum felicitări pentru modul în care ati ţinut ritmul pe toata perioada discuţiei!
Daca sunteti la a doua abatere este foarte rau.
Ca sa va incadreze la grup organizat trebuie sa existe probe.
Daca nu sunteti recidivist se poate ajunge la o pedeapsa cu suspendare.
Alte persoane sunt arestate in astfel de situatii.

Alte discuții în legătură

Constituire grup infractional Costinel1 Costinel1 Un prieten de al meu a primit o citatie in care spune ca este acuzat de constituirea unui grup infractional, pentru contrabanda cu tigari. Nu a existat un ... (vezi toată discuția)
Trafic cu tigari eu_papillon eu_papillon unde se incadreaza traficul de tigari si ce pedepse se primesc? (vezi toată discuția)