Divort Spania.
Custodie comuna asupra minorului.
Minorul (10 ani si 3 luni)
Domiciliu minorului in Spania.
Intra in Romania pe programul meu de vizita.
Daca nu mai vrea sa se intoarca in Spania dupa vacanta de vara...trebuie luat in suturi si urcat in avion ? Daca ramane am inteles ca o sa fiu acuzat de rapire de minori. Pedeapsa...cam 2 ani de puscarie.
Exista o varianta legala sa ramana in tara fara ca eu sa patesc ceva ? :O
Da, problema necompetentei instantei romane va lasa fara sanse daca se va admite de instanta.
Daca copilul nu vrea sa se intoarca insa nu este chiar in regula sa fie urcat in avion.
Greu de spus cum sa procedati pentru ca se vor face presiuni de organele de stat si nu se stie daca veti rezista.
Este o lupta foarte grea...
Minorul are cetatenie romana ? Unde este nascut ?
In situatia in care este si cetatean roman se deschide o actiune judecatoreasca ( ordonanta presedintiala ) cu cererea ca minorul sa fie audiat in camera de consiliu - dupa varsta de 10 ani audierea se poate face -( oricum lucrul acesta se va face pentru ca se ia in calcul in primul rand interesul minorului ). Aceasta este o solutie temporara respectiv pentru o perioada de timp pana cand se va hotara tot printr-un proces, domiciliul definitiv
Minorul s-a nascut in Romania.
Are cetatenie romana.
Ca sa il urc in avion trebuie sa il mint !!! Ultima data mi-a spus ca l-am abandonat...!
Cred ca nu il mai aduc in Romania.
Vrea cu mine, cu varu' X, vara Y, cu bunica, cu prietenul Z. Nu mai vrea la el acolo in sat...in Spania. SI asta de muuuult timp !!!
Groaznic, dar trebuie sa il mint. O sa ii spun ca nu am bani sa il cresc. Cu toate ca stie adevarul.
Stiu ca pare hazliu, dar e foarte trist...! Ce sa spuna saracul judecator de aici...? Ia-l si mergi cu el in Spania la domiciliu...! Nu ne intereseaza pe noi nici optiunea lui, nici unde merge :D
Dar de ce nu-i spuneti ca veti incepe o actiune , ca incercati pe cale legala sa-i stabiliti domiciliul la dvs si sa apucati bineinteles pe calea asta ?
Va ajuta si ca e maricel pt a fi audiat.