avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitatile pentru intirzierea la plata a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitatile pentru intirzierea la plata a cheltuielilor de intretinere

In cazul in care Asociatia de Proprietari nu a inscris in listele de plata care se afiseaza la bloc, penalitatile pentru intirzierea la plata a cheltuielilor de intretinere , mai au dreptul legal sa solicite achitarea acestora ?
Mentionez ca penalitatile au fost stabilite prin hotarare a Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari .
Cel mai recent răspuns: florio99 , utilizator 14:53, 28 Februarie 2009
cred ca legal si corect este ca fiecare sa stie ce are de platit.Altfel apar tentatii de a mari aceste penalizari
Si daca exista un registru in care se trec aceste penalizari si la ce sunt folosite,cum mentionati ca fiecare face cum vrea,fara ca sa se incalce legea?
De ce trebuie domnule adrian sa dureze orebune calculul?
nu trebuie sa stiti in orice moment sumele din gestiune?sau se calculeaza dupa...nepotism? si nemai plangem ca sunt rai platnici,restantieri etc
proprietaru a scris:

cred ca legal si corect este ca fiecare sa stie ce are de platit.Altfel apar tentatii de a mari aceste penalizari
Si daca exista un registru in care se trec aceste penalizari si la ce sunt folosite,cum mentionati ca fiecare face cum vrea,fara ca sa se incalce legea?
De ce trebuie domnule adrian sa dureze orebune calculul?
nu trebuie sa stiti in orice moment sumele din gestiune?sau se calculeaza dupa...nepotism? si nemai plangem ca sunt rai platnici,restantieri etc

1. In acel registru se trec penalizarile dupa ce se calculeaza , registrul nu se scrie singur.
2. Nu face fiecare cum vrea, ci cum poate, respectand legea.
3. Dureaza, daca vreti sa calculati corect si tineti cont de data afisarii, de data scadentei plus 30 de zile, de fondul de rulment, de hotararea adunarii generale, de platile partiale facute, de schimbarea procentului de penalizare de la ultima plata facuta de restantier, eventual de sistemul propriu de penalizari al asociatiei care s-a schimbat de trei ori in 2 ani, de penalizarile aplicate de furnizori, etc. Daca aveti o formula simpla va rugam sa ne luminati si ramanem datori.
4. Sumele din gestiune se cunosc atunci cand se fac calculele. Casierul vede gestiunea cand incheie casa la sfarsitul zilei. Administratorul vede sumele din cont cand ridica extrasul de cont. Contabilul vede gestiunea la sfarsitul lunii.
5. Nepotismul nu are loc aici. Va temeti de inselatorie, aveti o frica de hotie sau experienta in domeniu!? De ce ne considerati pe toti ca pe dumneavoastra?
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2009
Adriantot, moderator
Da, uite ca eu am o.... experienta din cele mai neplacute cu o asociatie, cu care ma judec pentru 600 RON penalizari pe care refuz sa le platesc. Acum le intorc toate evidentele pe dos ( ca doarLegea 230/2007 imi da acces , la cerere la evidentele asociatiei), ca sa vad si eu DE CE unor persoane privilegiate le-au fost sterse penalizari de 2300 RON si altele, iari mie mi se mentin acestea si mai sunt data si in judecata pentru ele. ( am facut copii cu stampila asociatiei in lunile cand apareau acele penalizari la respectivele persoane si cand au fost sterse, in luna urmatoare)
Culmea raspunsului neoficial primit a fost ca exista o hotarare a adunarii generale, prin care : este scutit de plata penalizarilor, un proprietar care isi achita INTEGRAL datoria. Am cerut in instanta situatia CONTULUI DE PENALIZARI cu incasarile si platile aferente, lista persoanelor care au fost scutite si baza legala a acestor scutiri. Sa vedem ce vor prezenta.......
Daca-i bal bal sa fie !
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2009
cameliaf, utilizator
felicitari..ve ti castiga..dar trebuie sa aveti avocat...urmand sa recuperati cheltuielile
Multumesc si sper sa castig.Aici e vorba mai mult de principiu si mai putin de bani ( nu ca m-ar deranja sa nu mai dau 600 ron aiurea, unei asociatii care face inverteli pe banii mei). Sunt greu de controlat, ijncepand cu modul de calcul al cheltuielilor lunare ( mai ales la caldura ) si terminand cu alte si alte costuri pe care ni le baga pe gat fara nici o rusine : telefoane, curentul pe care il consuma cu aer conditionat sau radiatoare electrice care merg non-stop la ei in birou, etc. Asociatiile de proprietari sunt stat in stat pe mana cu primariile si noi locatarii inghitim toate mizeriile lor, ( facturi cu lucrari, la preturi de cazi pe spate )ne platim fara sa cracnim cheltuielile lunare, ca doar cine are timp si nervi sa se mai ocupe de asa ceva? 500 de apartamente x 10 lei /luna calculati in plus la cheltuieli inseamna 5000 lei- 50 milioane lei vechi gratis pe luna in buzunarele cuiva, ( dar cine se uita la 10 lei ca ii are in plus la cheltuieli sau cum poti sa-ti dai seama ca-i ai in plus ).Dar oare numai 10 lei avem in plus luna de luna ? Asa se face banul la romani si altii merg si-si mananca nervii cu naveta si in ture de noapte. Daca vreti sa mja contraziceti va rog sa si argumentati !!!!

Alte discuții în legătură

Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Legea nr. 230 din 2007 privind penalizarile art 30 bogdanA2012 bogdanA2012 Buna seara! am o problema legata de o intretinere, este adevarat ca nu am platit o perioada de timp pt ca nu am avut cum si am ajuns la o suma de 4700 de lei, ... (vezi toată discuția)
Coeficient penalitati intretinere! radu_ro1985 radu_ro1985 Vin si eu cu o mica problema, referitoare la penalitatile care se aplica pentru intarzaierile pentru neplata la timp a cheltuielilor de intretinere! Spre ... (vezi toată discuția)