mediere a scris:
(Dupa cum puteti vedea orice fel de transfer de drepturi reale se poate face la mediator, cu respectarea conditiilor de prezentare a acordului la notar sau la instanta, pentru autentificare sau emiterea unei hotarari, notarul sau instanta putandu-le modifica doar cu acordul partilor.
Mai mult, de rezolvarea corecta a problemei din punct de vedere juritic se ocupa notarul sau instanta, mediatorul rezolva o cu totul alta parte din aceasta procedura.
Nu a zis nimeni ca mediatorul poate da numere cadastrale, dar nici nu are nevoie de ele pentru a intocmi corect acordul.
Cat despre bani, ce vreti sa va spun, cred ca pretul este incomparabil mai mic decat in celelalte proceduri.
Daca din punct de vedere juridic partajul si dezmembrarea sunt doua proceduri diferite, si nu neg asta, din punctul de vedere al medierii, tot o imparteala este, si cred ca nici dumneavoastra nu puteti nega acest aspect.
Ca sa ne lamurim noi nu gandim juridic. #-oTocmai de acea sunt profesii diferite.
Pai, sa va explic, de ce credeti ca mediatorul ar acea nevoie de o schita, ca sa imparta un bun, cind partile declara si toate sunt de acord ca declaratia este corecta, credeti ca partile au interesul sa-si saboteze acordul?
Ce face schita, intareste declaratile partilor, corect? Cat despre intabulare, da se poate face o schita cadastrala conforma cu vointa partilor si nu una de dezmemvrare care presupune costuri mai mari.
De ce credeti ca alti pot decide mai bine in baza unor hartii cu privire la imparteala decat partile insele.
Stimate domn Mediator, tot respectul!!! Medierea este una din pasiunile mele insa dati-mi voie sa va contrazic.
Este o foarte mare diferenta intre transferul dreptului de proprietate si realizarea unei dezlipiri. Cred totusi ca ar fi cazul ca unii mediatori sa mai gandeasca si juridic, ca altfel se duce de rapa institutia in sine, moare in fasa.
Hai sa ne fim intelesi, mediatorul nu da numere cadastrale si nu poate face dezlipirea fara o documentatie cadastrala, oricat de binevoitoare ar fi partile si orice ar declara dumnealor.
Sincer... incerc sa va mai contrazic dar nu stiu de unde sa incep, m-am pierdut. Intr-un cuvant (de fapt mai multe): mediatorul ar trebui sa aibe minime cunostinte juridice, daca nu chiar avansate (cum ar fi de preferat) si nu poate face chiar tot ce vor partile (teoretic poate, dar asta nu inseamna ca sunt si corecte actele respective).
Inafara de legea medierii (pe care observ ca o stapaniti), consider ca ar trebui stapanite, sau macar cunoscute intr-o cat de mica masura, multe alte legi.
Consider ca atunci cand ne jucam cu acte juridice ar trebui macar sa gandim juridic, parerea mea,
Nu va suparati pe mine, dar nu m-am putut abtine.
Succes!!!