avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare teren

Buna ziua.As dori sa va intreb ce acte sunt necesare pt.dezmembrarea unui teren ,teren care apartin unui nr.de 4 mostenitori?Mentionez faptul ca toti suntem de acord cu dezmembrarea, pt.a ne vinde fiecare partea,suprafatele mai mici vanzandu-se mai repede.Va multumesc.Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Ciprian Maftei , Consilier juridic 14:33, 9 Aprilie 2013
mediere a scris:

Dezlipirea ce este, dar nu din punc de vedere juridic, caci asa cum am zis in mediere nu se gandeste juridic, dezlipirea ce este daca nu o imparteala. Cine decide in primul rand cu privire la dezlipire? Pai cine daca nu proprietarii.

Pana aici aveti pe jumatate dreptate, insa pentru ca treaba sa fie intreaga este nevoie si de o documentatie cadstrala cu privire la dezlipire, avizata de catre oficiul de cadastru, care culmea, da si numerele cadastrale si daca dumneavoastra dositi chiar sa ajutati oamenii va folositi de acea documentatie, per ad contrarium... va ploua cu incheieri de respingere in ceea ce priveste inscrierea in cartea funciara a dezlipirii (acest lucru reprezentand dezideratul final al partilor... parerea mea)

Ok dupa ce intalegerea are loc si lucrul este impartit, La care stiti ce a zis partea? Nu vreau domnule nimic nu intalegeti.\\\", partile pot merge in instanta si pot obtine numar cadastral in baza hotararii emisa in instanta.

Din nou pe jumatate adevarat. Daca hotararea instantei nu cuprinde si o expertiza tehnica (care intre noi fie vorba, costa) nu va fi avizata in veci documentatia cadastrala de dezlipire, oricat de mult si-ar dori partile acest lucru. Haideti sa simplificam lucrurile, nu sa le complicam, daca tot vrem sa fim utili.

...aa sa nu uit mediatorul poate si trebuie sa faca numai exact ce vor partile.

... doar in masura in care nu se incalca legea (va rog, nu facem orice vor partile. mai sunt si unele obligatii care trebuiesc indeplinite, unele interdictii... chestii de astea. simpla vointa a partilor nu poate excede legii, atata timp cat acea lege are caracter imperativ)

Nu eu fac imparteala, imparteala o fac partile, si da, o pot face din imaginatie este bunul lor

Si ce ne facem daca imaginatia ne joaca feste?
Haideti sa va fac o destainuire... o dezlipire reprezinta 80% tehnic si 20% juridic. Hai sa incercam sa impletim aceste doua lucruri pentru un rezultat pozitiv si pentru multumirea partilor (clientul nostru - stapanul nostru!).
Din nou imi cer scuze, va rog sa ma credeti, nu e nimic personal, ba din contra, si sotia mea este Mediator si chiar inteleg aceasta institutie, dar nu e chiar asa cum afirmati dumneavoastra.
Succes!!!
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
Ciprian Maftei, Consilier juridic
Treaba se intregeste la instanta.
De ce este nevoie de o expertiza tehnica daca partile s-au intales, de ce trebuie dovedit ceva ce nu se vrea?
Credeam ca discutam argumentat dar se pare ca dumneavoastra, doar vreti sa va expuneti superioritatea doctrinei juridice, pai credeam ca ati intales ca e vorba de vointa legala si morala a partilor.
Daca imaginatia va joaca feste, nu poate sa joace feste in mintea tuturor partilor, iar daca este asa, partile isi asuma acest aspect.

Ca sa nu mai lungim vorba cva supun atentiei un post asemanator: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
Cristian Raduta - Birou de Mediator, Mediator
De ce nu vreti sa intelegeti ca o mare parte dintr-o dezlipire este reprezentata de partea tehnica si pentru ca aceasta sa fie admisa este nevoie de vointa partilor cu privire la dezlipire, in care sa fie mentionate magicele numere cadastrale, ori in cazul unei hotarari a instantei, de o expertiza tehnica ce sta la baza vointei partilor ce nu cuprinde numerele cadastrale. E simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune- nelamuriri sflorin_1316 sflorin_1316 Buna ziua! Permiteti-mi cateva intrebari. Dupa 7 ani, sotul a divortat de sotie la notar. A lasat-o si cu un copil. A plecat de acasa de 6 luni, iar copilul ... (vezi toată discuția)
Tranzactie terenuri piffelix piffelix Dupa 2 ani de procese partile au hotarat imparteala pamantului constand din mai multe gradini in 6. Care sunt modalitatile prin care se poate face? (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune titlu legea 18/1991 emoldoveanu emoldoveanu Buna ziua Va rog sa ma ajutati In urma aplicarii legii 18/1991, a fost eliberat un titlu de proprietate celor 4 mostenitori ai bunicului meu. Dintre acestia, ... (vezi toată discuția)