avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... problema restantier bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

problema restantier bloc

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti, in cazul in care avem un restntier care nu si-a achitat cheltuielile de 4 ani de zile pt ca nue de gasit, se poate ca ceilalti locatari sa achite pe baza unui registru suma care ii revine acestuia de plata, daca ei vor acest lucru?
Ulterior i se poate cere aceasta suma care au cotizat-o restul in locul lui?
Suntem o asociatie de proprietari si suntem in pericol sa ni se taie curentul la lift din cauza lui. Varianta de judecata nu e prea ok pt ca el nu e de gasit iar executarea silita se face doar pt sume mari, asa ne-au zis si cei de la judecatorie, ori el ar in total restanta de 1000 de lei.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:39, 14 Aprilie 2013
1. Contract cu o firma de salubritate nu aveti?
2. Contabil nu platiti?
3. Presedinte, cenzorii, responsabili de scara/bloc... nu ii remunerati in niciun fel?
4. Incalzire pe partile comune nu exista?
5. Apa blocul nu consuma sau nu o platiti?

"Executorul judecatoresc intra fortat in imobil doar pt sume mult mai mari" - Aia sunt recuperatori, si nu ma refer la cei care recupereaza creante pe calea legala??

"Au incercat si cei de la firma de apa sa ni se alature" - regiile de apa au intradevar nevoie de sprijinul dvs.... in toate privintele :happy:

Am facut acest exercitiu de imaginatie desi sunt convins ca varsta dvs nu va permite sa intelegeti chiar tot, inca.

App, cat mai este alocatia scolara?
1.Firma de salubritate are contract separat cu fiecare dintre noi si o platim separat, nu are leg cu asociatia
2.contabil nu platim
3.eu sunt presedinte de bloc ales recent si nu sunt renumerat nici eu si nici restul conducerii in nici un fel
4.incalzire la partile comune nu exista
5. contorizarea la apa este separat pe fiecare apart, nu e contorizare comuna

A fost dat in judecata de catre cei de la Eon, i s-a adus o instiintare judecatoreasca ca trebuie sa plateasca altfel va fi executat silit..si de 2 ani atat, nimic mai mult.

Incerc sa inteleg cum pot pt ca nu sunt vechi in domeniu acesta iar alocatia scolara nu stiu cat e avand in vedere ca am 35 de ani.
Nu am postat acest mesaj pt a fi luat la misto ci pur si simplu am intrebat lucruri pe care nu le stiu si pt care am incercat sa ma informez aici pe site.
Va tine cineva contabilitatea gratuit?

Locuiti la bloc, si firma de salubritate are contract cu fiecare locatar in parte? Cum se face preluarea gunoiului, il lasa fiecare la usa apartamentului, vin cei de la salubritate, se plimba prin bloc si preiau gunoiul de la fiecare in parte? cantaresc gunoiul si numara sacii pentru a taxa pe fiecare corespunzator, sau cum? Ghena aveti?
pana acum administratorul tinea si contabilitatea, cu putin ajutor din partea unora. Nu cred ca are prea multa treaba de facut tinand cont ca are de strans banii pt 2 facturi care insumeaza in jur de 300 de lei...fara sa includ salariul lui si al femeii de servici.
..acum sa explic procedeul de colectare a gunoiului :D
avem un container in curtea blocului, curte comuna cu alte blocuri. Fiecare isi arunca sacii menajeri in acel containeri si in fiecare zi firma de salubrizare ridica acele containere pe care le goleste.
Salubrizarea se plateste pe numar de persoane, la caseria firmei respective, odata la 2 luni.
Factura lunara pt 2 persoane e undeva pe la 17 lei/luna.
Actionati restantierul in judecata chiar daca vi se pare ca este putin 1000 lei. Nu conteaza daca este de gasit sau nu. Important este sa incepeti, sa faceti actiunea in instanta.

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment, fondul de reparatii si penalizarile elenadove elenadove buna ziua, am o probelma in ceea ce priveste acest fond;am citit undeva ca nu mai este obligatoriu;ma puteti ajuta cu art din lege unde spune acest ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment migaste migaste Buna seara, spuneti-mi si mie, va rog, fondul de rulment este purtator de dobanda? Eu stiu ca acest fond se ruleaza lunar pentru a fi platite facturile pe care ... (vezi toată discuția)
Penalizari la fondul de rulment dututironeac dututironeac As. de propietari ,cand intocmeste si afiseaza lista cheltuieli intretinere,stabileste un total chelt.pentru luna respectiva.Dupa care urmeaza rubrica fond de ... (vezi toată discuția)