avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... problema restantier bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

problema restantier bloc

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti, in cazul in care avem un restntier care nu si-a achitat cheltuielile de 4 ani de zile pt ca nue de gasit, se poate ca ceilalti locatari sa achite pe baza unui registru suma care ii revine acestuia de plata, daca ei vor acest lucru?
Ulterior i se poate cere aceasta suma care au cotizat-o restul in locul lui?
Suntem o asociatie de proprietari si suntem in pericol sa ni se taie curentul la lift din cauza lui. Varianta de judecata nu e prea ok pt ca el nu e de gasit iar executarea silita se face doar pt sume mari, asa ne-au zis si cei de la judecatorie, ori el ar in total restanta de 1000 de lei.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:39, 14 Aprilie 2013
cum se prelungeste termenul de prescriptie?
Trebuia sa il dati in judecata, chiar daca era suma mica. Acum sumele mai vechi de trei ani sunt prescrise.
Nu conta ca nu ii puteati vinde apartamentul pentru aceasta suma.
Dupa ce castigati procesul, lasati sa treaca aproape trei ani si incepeati procedura de executare, ca sa intrerupeti cursul prescriptiei.
In felul acesta puteati acoperi 6 ani cu un singur proces, dupa care, daca nu il gaseati, totusi, puteati deschide un nou proces, si tot asa pana se aduna o suma la care i-ati fi putut vinde apartamentul.
Restantele, debitele catre asociatie nu se prescriu de la sine niciodata indiferent de vechimea lor.
Termenul general de 3 ani se refera la "dreptul de actiune" si nu la stergerea datoriilor.
Iar acest drept de actiune se poate analiza de instanta, la cererea partii interesate, iar instanta hotaraste daca se prescrie si pentru ce perioada se prescrie.
Se poate solicita in instanta ca debitorul sa fie obligat sa plateasca debitele mai vechi de 3 ani. Am obtinut prin instanta si datorii catre asociatie chiar de 10 ani. Chiar daca restantierul arata instantei ca datoriile sunt mai vechi de 3 ani, asociatia poate solicita instante sa constate suspendarea prescriptie avand in vedere una sua mai multe din urmatoarele dovezi: notificarile facute catre restantier, angajamente de plata semnate de restantier, sume partiale platite de acesta catre asociatie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment, fondul de reparatii si penalizarile elenadove elenadove buna ziua, am o probelma in ceea ce priveste acest fond;am citit undeva ca nu mai este obligatoriu;ma puteti ajuta cu art din lege unde spune acest ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment migaste migaste Buna seara, spuneti-mi si mie, va rog, fondul de rulment este purtator de dobanda? Eu stiu ca acest fond se ruleaza lunar pentru a fi platite facturile pe care ... (vezi toată discuția)
Penalizari la fondul de rulment dututironeac dututironeac As. de propietari ,cand intocmeste si afiseaza lista cheltuieli intretinere,stabileste un total chelt.pentru luna respectiva.Dupa care urmeaza rubrica fond de ... (vezi toată discuția)