avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... problema restantier bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

problema restantier bloc

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti, in cazul in care avem un restntier care nu si-a achitat cheltuielile de 4 ani de zile pt ca nue de gasit, se poate ca ceilalti locatari sa achite pe baza unui registru suma care ii revine acestuia de plata, daca ei vor acest lucru?
Ulterior i se poate cere aceasta suma care au cotizat-o restul in locul lui?
Suntem o asociatie de proprietari si suntem in pericol sa ni se taie curentul la lift din cauza lui. Varianta de judecata nu e prea ok pt ca el nu e de gasit iar executarea silita se face doar pt sume mari, asa ne-au zis si cei de la judecatorie, ori el ar in total restanta de 1000 de lei.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:39, 14 Aprilie 2013
dar tot nu am inteles daca pe perioada cat e dat in judecata, ca sa nu ramanem in urma cu facturile (pt ca nu se pot achita decta intregi), se poate printr-o forma legala sa cotizam o parte din noi in locul lui iar cand se intoarce sa ii cerem legal inapoi??..pt ca un proces poate dura cateva luni dar noi atata timp trebuie sa ne achitam cheltuielile la curent respectiv la lift.
Sunteti obligati,intrucit conform legii fondul de rulment in momentul in care este epuizat trebuie constituit din nou
Pop_Marcel a scris:
.. se poate printr-o forma legala sa cotizam o parte din noi..

Da, se poate. Orice om poate sa mearga la asociatie sa-si platesca ceea ce este afisat pe lista de plata iar daca vrea poate sa achite o suma suplimentara. I se elibereaza chitanta pentru aceasta suma ce se poate inregistra (dupa optiunea platitorului) ca avans intretinere, fond de rulment...
Daca in acest fel mai multi proprietari, poate va mai descurcati sa nu ramaneti fara utilitati pentru ca un proces dureaza nu "cateva luni" ci poate cativa ani.
In evidentel asociatiei si in listele de plata restantierul figureaza cu debitele calculate si care cresc luna de luna iar cand o sa incasati de la el o sa-i stingeti lui datoria.
Proprieatrii care au platit sumele suplimentare nici nu trebuie sa primeasca banii inapoi, doar nu vor mai plati in luna sau lunile urmatoare cand asociatia se redreseaza financiar, ei figurand cu plata in avans pana atunci.
multumesc.
Buna , ati primit raspunsul de la dl Adriantot; dar cercetati, restanta respectivului nu este prescrisa? ( trei ani, daca nu sau intreprins actiuni care sa prelungeasca termenul de perscriere ) daca este pescrisa, atunci se schimba datele problemei cu privire la recuperarea restantei.....

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment, fondul de reparatii si penalizarile elenadove elenadove buna ziua, am o probelma in ceea ce priveste acest fond;am citit undeva ca nu mai este obligatoriu;ma puteti ajuta cu art din lege unde spune acest ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment migaste migaste Buna seara, spuneti-mi si mie, va rog, fondul de rulment este purtator de dobanda? Eu stiu ca acest fond se ruleaza lunar pentru a fi platite facturile pe care ... (vezi toată discuția)
Penalizari la fondul de rulment dututironeac dututironeac As. de propietari ,cand intocmeste si afiseaza lista cheltuieli intretinere,stabileste un total chelt.pentru luna respectiva.Dupa care urmeaza rubrica fond de ... (vezi toată discuția)