Buna seara. La prima adunare generala din an la care am participat impreuna cu locatarii, nu ni s-a prezentat proiectul bugetului de venituri si cheltuieli 2013 spre a fi supus la vot, cenzorul nu si-a prezentat raportul pe anul precedent...in fine, a fost o bataie de joc toata sedinta. Mi se pare o anomalie sa nu ni se prezinte pentru vot bugetul de venituri si cheltuieli 2013, astfel ca. ma intrebam in ce masura acest lucru poate atrage suspendarea platii salariilor conducerii asociatiei. Teoretic nu se pot angaja in nicio cheltuiala pe seama asociatiei atat timp cat nu au supus la vot bugetul in Adunarea Generala.
In situatia in care PV al adunarii generale nu prevede buget de venituri si cheltuieli,asteptati lista de plata si in momentul in care constatati ca in lista de intretinere asumata prin semnatura olografa de catre presedinte si cenzor/comisie de cenzori exista impunerea de sume cu titlu de salarii /indemnizatii,sesizati oficial politia serviciul fraude
@adriantot, Am fost prezenta la Adunarea Generala si nu s-a vorbit despre buget. Voiam sa spun ca am si dovada scrisa - procesul verbal.
@ynocentta, Serviciul de Fraude adica Politia Economica, nu?
Adresandu-va serviciului fraude al politiei cred ca veti primi raspunsul ca nu intra in competenta acestuia sa actioneze intr-un asemenea caz.Care ar fi faptele ce intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de frauda in circumstantele situatiei expuse mai sus de dn-a Ynocentta ?
De ce nu? Salariile percepute fara temei, fara aprobarea proprietarilor nu inseamna frauda? Sau marirea salariilor fara aprobarea proprietarilor? Sau faptul ca presedintele si-a facut contract individual de munca fara aprobarea Adunarii Generale desi legea il obliga la contract de mandat? toate acestea nu reprezinta frauda? iar organul de cercetare in virtutea rolului activ poate verifica activitatea per ansamblu a asociatiei rezultand eventuale lipsuri in gestiune. Am gasit articole in mass media pe acest subiect...Politia Economica a intervenit si in chestiuni legate de salarii incasate fara aprobarea Adunarii Generale