avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un mic ajutor, va rog: ridicare permis, certificat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un mic ajutor, va rog: ridicare permis, certificat grefa, inceperea UP

Buna ziua. Problema mea este urmatoarea:
Unui prieten i-a fost retinut permisul de conducere pentru o contraventie. Ulterior a facut contestatie, iar dupa depunerea contestatiei a luat un certificat de grefa el stiind ca poate circula doar cu certificatul. Nu cred ca s-a dus la politie sa declare ca a facut contestatie si sa le arate certificatul de grefa. Apoi si-a pierdut actele, printre care si cerfificatul de grefa, si a fost oprit in trafic. A incercat sa explice politistului ca are de fapt un certificat de grefa cu care poate circula, dar politistul i-a zis ca va incepe cercetarea penala pentru conducere fara permis. Peste cateva zile a gasit certificatul de grefa pierdut, sau s-a dus si a scos altul, nu stiu exact, si l-a depus la politie. Acum cateva zile politistul i-a spus ca procurorul a decis inceperea urmarii penale pentru conducere fara permis si l-a chemat la politie sa mai dea o declaratie, cica a cerut procurorul sa mai dea o declaratie.
Daca ma puteti ajuta, ce ar fi de facut acum? Odata ce s-a dat rezolutie de incepere a urmaririi penale se poate da scoatere de sub urmarirea penala, sau se poate reveni asupra rezolutiei de incepere a urmaririi penale? Ce ar trebuie sa faca in continuare?
Multumesc mult.
Chestia cu pierderea certificatului de grefa se putea rezolva.
Si poate ca s-ar mai putea rezolva.
Este posibil ca el sA nu fi identificat problema reala.
Ar fi indicat sa inteleaga exact care este problema.
Am inteles, multumesc. O sa-l sfatuiesc sa vorbeasca cu un avocat. Am intrebat pe forum deoarece credeam ca e o problema care se poate rezolva si fara sa fie nevoie de prezenta unui avocat, printr-o cerere, declaratie sau ceva. Dar daca nu, asta e...
Cu certificatul de grefa s-a rezolvat, asa cum ati zis si dvs., mai rau e ca nu are nici o valoare, atat timp cat nu s-a dus la politie sa-si ridice permisul folosind acel certificat. Problema reala, de fapt este ca a circulat fara permis, iar acel certificat de grefa nu tinea loc de permis, daca am inteles eu bine. Multumesc mult, oricum pentru raspuns.
Nu cred ca certificatul de grefa nu are nicio valoare.
Important este din punctul meu de vedere sa fi formulat plangere in termen legal, impotriva procesului verbal prin care i-a fost retinut permisul de conducere.
In cazul in care a formulat acea plangere, se suspenda masura luata prin procesul verbal, aceea a retinerii permisului si deci, soferul nu a circulat cu permisul suspendat.
Faptul ca permisul se afla la politie nu inseamna ca a savarsit o infractiune, din punctul meu de vedere.
Este adevarat ca trebuia sa prezinte certificatul de grefa, iar in acest caz nu se mai ajungea in situatia actuala.
Ar fi bune sa luati totusi legatura cu un avocat, sa faceti dovada depunerii plangerii impotriva procesului verbal si, de ce nu, sa va ridicati permisul de conducere.
FranciscGerber a scris:

Ar fi bune sa luati totusi legatura cu un avocat, sa faceti dovada depunerii plangerii impotriva procesului verbal si, de ce nu, sa va ridicati permisul de conducere.

sfatul trebuie urmat mai ales ca in prima postare se relateaza ca procurorul a dispus deja inceperea urmaririi penale iar restituirea permisului nu cred ca mai este posibila in aceasta faza chiar daca se duce cu certificatul de grefa.

Alte discuții în legătură

Proces verbal contestat tesculadaniel tesculadaniel buna ziua,am urmatoarea intrebare: am contestat la judecatorie un proces verbal care avea ca sanctiune amenda si suspendarea permisului de conducere.la politia ... (vezi toată discuția)
Se poate circula cu certificatul de grefa ? pinnutz_789 pinnutz_789 Buna ziua ! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile pentru viteza. Am avut dovada de circulatie 15 zile, iar in timpul acesteia am facut ... (vezi toată discuția)
Permis retinut puncte penalizare lucianalex lucianalex Salut imi cer scuze daca mai exista vreo discutie asemanatoare insa nu am gasit si am si eu o problema si as vrea sa imi raspunda cineva care a mai patit sau ... (vezi toată discuția)