avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NEPLATA PENSIEI ALIMENTARE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NEPLATA PENSIEI ALIMENTARE

Buna ziua, vreau o lamurie,daca se poate: fostul sot nu a platit pensia alimentara de mai bine de 4 ani...copilul are acum 7 ani iar el a platit doar cateva luni de pensie(primele 8 luniadica prin 2006-2007)dupa care nu a mai platit nimic.In acest timp, a fost arestat pentru inselatorie,fals in acte,evaziune fiscala si alte minuni.A ispasit aproape 1 an dupa care a fost eliberat,dar procesul este inca pe rol.vreau sa stiu daca am sanse sa il determin(prin instanta) sa plateasca pensia alimentara.
Cel mai recent răspuns: RAMOnaBC , utilizator 18:11, 15 Aprilie 2013
gi-jane2 a scris:

Daca nu se dovedeste ca din rea credinta nu plateste, nu pateste nimic.
Daca nu are bunuri, nu aveti de unde recupera cat va datoreaza.

Imi pare rau. Instanta in cazuri exceptionale poate exonera sau diminua pensia de intretinere pentru minori(cazuri de handicap, boala .. dar nici un caz pentru lene. Potrivit legii parintii au dreptu si obligatii egale pentru intretinerea, educarea copiilor minori..). Dar in cazul cand cel ce este obligat nu realizeaza venituri instanta il obliga astfel; pentru un copil 1/4 din minimul pe economie; pentru 3 copii 1/3 din minimul pe economie s.a.m.d. pana la 1/2 din minimul pe economie. Ok...

N-a zis nimeni ca-l exonereaza de la plata, ci am zis ca nu pare sa aiba de unde recupera si ca nu va fi nici pedepsit .
Numai daca nu realizeaza venituri pensia se raporteaza la venitul minim pe economie, apoi se va stabili pana la 1/4 pentru un copil, deci 1/4 e maximul posibil.
Deocamdata pensie e stabilita, ce sa mai se stabileasca ? Numai tata e interesat sa ceara micsorarea pensiei.

Iar plangerea pentru abandon se depune la politie sau parchet.

Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
eu as dori sa se stabileasca sa plateasca !!!!! Doar ca in romania asa e...infractorii sunt ocrotiti!!!
O intrebare mai am, as putea sa merg eu cu hotararea definitiva care s-a dat in 2007, cum ca este obligat la plata pensiei de 150 ron, la firma unde lucreaza fostul sot? Cei de acolo sunt obligati sa-i traga acesti bani ?
la un executor judecatoresc, acesta ii va infiinta poprire pe salariu. Conteaza f mult cat incaseaza pe alea doua ore, daca salariul incasat e mai mic decat cel minim pe economie, ii va pune poprire doar pe 1/3 din ce depaseste jumatate din salariul minim.

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare- rea credinta? hanah02 hanah02 Buna ziua, As dori sa ma interez daca neplata pensiei alimentare este dovada de rea-credinta sau imposibilitate de plata. In urma hotararii judecatoresti de ... (vezi toată discuția)
Lucreaza la negru in strainatate si nu vrea sa achite pensia alimentara casanova30bc casanova30bc Buna seara spuneti-mi si mie legea 305 ali 1 lit c din codul penal privind abandonul familiar se aplica si in cazul in care nu realizeaza nici un venit ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei cu rea credinta...cum dovedesc? RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua...neplata pensiei alimentare din rea credinta...cum dovedesc eu ca e rea credinta?nu lucreaza cu carte de munca....face bani din ... (vezi toată discuția)