Buna ziua,
Sotul meu este American, ne-am casatorit saptamana trecuta. In momentul casatoriei avea viza expirata de un an (depasise termenul legal de 90 de zile de stat in Romania) si pentru a ne putea casatori a fost nevoit sa ceara azil politic pentru a i se da un card de identitate care sa tina loc de viza si sa poata sta legal in Romania pana i se solutioneaza cererea de azil. Evident azilul politic i-a fost respins dar intre timp noi ne-am casatorit cu acte in regula. Acum este casatorit dar viza din pasaport este expirata in continuare.
As vrea sa stiu daca il poate expulza cineva pentru ca are viza expirata in Romania desi este casatorit cu mine? Noi vrem sa plecam din tara in toamna acestui an, deci as vrea doar sa stiu ca nu il expulzeaza nimeni in timpul asta ca in cateva luni plecam de buna voie :) MULTUMESC MUUUUULT
Sigur. Acum astept sa imi iau CI cu noul nume pentru a ma putea duce sa declar la Imigrari.....e cu cantec dar scriu dupa ce declar casatoria. Multumesc:) wish me luck :D
Buna ziua,
Am rezolvat situatia....dupa ce ne-am casatorit am fost la Oficiul pentru Imigrari din Nicolae Iorga, cu certificatul de casatorie, acte de identitate, declaratii care sa ateste ca stam impreuna, chestionar care sa ateste ca ne cunoastem suficient de bine cat sa nu fie o casatorie de convenienta....sotul meu a depus cerere impreuna cu aceste acte pentru permis de sedere temporar. In 20 de zile s-a dus, a ridicat permisul care este valabil pe 5 ani si...s-a rezolvat problema. Cu acest permis am iesit din tara si nu am avut probleme la nicio vama dat fiind faptul ca este oficial membru de familie al unui cetatean roman.
In cazul in care cineva mai este in situatii de genul acesta si nu a gasit tate raspunsurile aici, ma poate contacta pt indrumari scenice si niste sfaturi prin prisma experientei meie.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si incurajari si va doresc o zi minunata!
Irina Tracy