avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Creditor-societate recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Creditor-societate recuperari creante

Buna ziua
In 2004 am facut un abonament la [editat] dar nu am vrut sa imi iau nici un telefon, doar abonamentul.
Nr care l-am facut abonament a fost cartela 2-3 ani.
Dupa 7-8 luni am pierdut telefonul si am sunat la connex sa imi dea o noua cartela, dar au spus ca inca nu am 1 an de abonament si trebuie sa platesc 10$ . In cele 7-8 luni eram client fidel 400-500 RON pe luna care ii achitam mereu.
Din cauza ca nu au vrut sa imi dea o cartela gratis nu am mai vrut sa mai platesc, ramanand din ultima factura de 500 RON, 120 ROn.
Dupa 3 ani ani si ceva de zile m-au sunat de la o Firma de recuperati [editat] si mi-au spus ca au preluat datoria de la [editat] plus o dobanda de700 RONi .
In total firma de recuperari ma tot suna mereu si spune sa platesc suna de 800 Ron in termen de 24 ore.
Ce de poate intampla...ca ei imi spun ca eu nu mai am nici o treaba cu [editat] dar.. nu vreau sa platesc dobanda bagata de ei, si de ce abia dupa 3 ani de zile mia venit prima somatie de plata de la ei?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: vera2011 , utilizator 11:41, 7 Iunie 2011
dar e posibil sa fiu in biroul de credite? #-o
Buna ziua
Am si eu cateva intrebari . Multumesc.
Acum 10 minute m-a contactat o persoana de la editat], care spun ei ca au preluat o datorie de 120 lei din 2004 de la [editat] iar in momentul de fata mi-au spus ca am o datorie de 870 ron
De ce timp de 3 ani si ceva aproape 4 ani nu am mai primit nici o facturam nici o notificarem iar acum, mi-a spus ca daca nu platesc suma de 870 ron iim trimite o citatie in instanta
Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Maria1234, in Biroul de Credit apar debitorii bancilor si ai catorva IFN-uri, in nici un caz debitorii oricarei firme gen [editat]SRL, sa fim seriosi.
In ce fel ati facut plata? Din ce cont ati platit? Sau ati depus banii in contul firmei [editat] deschis la o banca?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Nu se mai pot emite pretentii dupa expirarea termenului de trei ani.Daca nu ati primit in termenul acesta nicio notificare, nu aveti prea mari motive de ingrijorare, doar sa fiti sigur(a) ca nu ati primit notificare.
Ati spus ca: "Dreptul la actiune, avind un obiect patrimonial, se stinge prin
prescriptie, daca nu a fost exercitat in termenul stabilit in lege." Acesta este textul legii.
Legea nu spune ca "creanta" se stinge prin prescirptie, ci "dreptul la actiune". Eu inteleg ca daca timp de 3 ani de la inregistrarea creantei creditorul nu a actionat pe debitor, atunci nu mai are dreptul sa solicite nimic. Dar daca timp de 3 ani creditorul a actionat pe debitor, iar acesta din urma a refuzat sa achite creanta, nu mi se pare normal ca debitorul sa fie absolvit de plata. Cu atat mai mult cu cat exista cai de tergiversare a recuperarii creantei in faza legala.

NU sunt jurist, dar daca orice creanta se stinge daca in 3 ani nu a fost achitata, desi s-au facut demersurile necesare de catre creditor pt recuperarea acestuia, ar insemna ca legea sa permite unei persoane sa se foloseaesca de niste servicii, dupa care timp de 3 ani sa refuze plata lor, fara a putra fi trasa la raspundere ulterior. Nerespectarea de clauze contractuale nu se considera infractiune?

Astept lamuririle D-voastra!

Alte discuții în legătură

Probleme cu societatea de recuperare tutipida tutipida M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, ... (vezi toată discuția)
Se prescrie un debit cu o vechime de 10 ani ??? Franken Franken Buna ziua! Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Acum vreo 10 ani am avut un abonament de telefonie cu [FURNIZOR]. Mi-am platit toate facturile la ... (vezi toată discuția)
Creanta cesionata de o firma de telefonie mobila catre societate recuperari creante lia19 lia19 Situatia sta in felul urmator 1.Titularul unui contract de telefonie mobila decedeaza.Factura de 73,27 lei ramane neachitata.Dupa mai bine de doi ani si ... (vezi toată discuția)