avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Indemnizatie/ pensie handicap gradul II din Romania in ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Indemnizatie/ pensie handicap gradul II din Romania in Olanda

Buna seara,

sunt o persoana cu handicap gradul II, accentuat si permanent pentru care primesc o indemnizatie lunara de la Guvern.

Urmeaza sa ma mut in Olanda si as dori sa aflu daca se poate ca indemnizatia de handicap sa imi fie livrata in continuare din Romania in Olanda, chiar daca imi mut resedinta?

In Olanda nu pot aplica pentru ajutor de acest gen decat dupa ce primesc cetatenia (3-5 ani). Presupun ca nu se poate ca indemnizatia sa vina si din tara, si din Olanda (dupa ce primesc cetatenia).

Multumesc mult pentru raspuns :)
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:26, 7 Octombrie 2013
Unde este infractiunea despre acre tot vorbiti ? ... daca tot deviiati subiectul acestui topic?
In primul rand nu am vorbit despre o infractiune. In al doilea rand, a fi o povara nejustificata pentru sistemul de asigurari sociale este motiv de expulzare. De ex. in Olanda un strain care beneficiaza mai mult de 50% din venitul propriu din fondurile publice trebuie in principiu expulzat. Anumite categorii de straini nu pot fi expulzati (in general refugiatii recunoscuti iar din acest motiv rezidentii pe termen lung ai UE).

Pentru cine stie sa citeasca, acest temei de expulzare e deja mentionat in directiva de libera circulatie a cetatenilor europeni, poate nu ca temei explicit ci ca ce nu au voie sa faca cetatenii europeni pentru a primi drept de sedere in alt stat din UE decat cel propriu.

Americanii au o vorba: daca ar fi simplu, ar face-o toata lumea. Statele UE nu stimuleaza turismul in cautare de cel mai mare ajutor social, politicienii lor nu s-au nascut ieri. Altfel ar fi mult mai rentabil pentru Romania sa trimita toate persoanele cu handicap in tarile bogate ale UE. S-ar scapa de niste cheltuieli din banul public, iar persoanele respective ar duce-o mai bine, beneficiind de un inalt nivel de trai.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
tgeorgescu, utilizator
Nu ma intereseaza nici ce este in Olanda si nici in SUA ... ati spus de expulzare care conform legislatiei romane presupune savarsirea unei infractiuni de catre cetateanul strain .. la aceasta infractiune m-am referit eu , si v-am intrebat care este infractiunea , avand in vedere ca, mesajul initial se refera la altceva .. citez :

.. Urmeaza sa ma mut in Olanda si as dori sa aflu daca se poate ca indemnizatia de handicap sa imi fie livrata in continuare din Romania in Olanda, chiar daca imi mut resedinta?
....





Dumneaei a intrebat despre sederea sa in Olanda si la sederea in Olanda m-am referit. Imi este evident ca din Romania nu poate fi expulzata, din moment ce este cetatean roman. Poate fi cel mult extradata in caz ca a comis infractiuni in alte tari. E o diferenta intre expulzare si extradare. Extradati sunt infractorii (sau suspectii dati in urmarire internationala), expulzati sunt cetatenii straini care n-au drept de sedere. Nu e musai sa fi comis o infractiune pentru a fi expulzat.
ba da merge sa primesti banii iti faci un cont in banca in care sa iti fie virati banii!!!

Alte discuții în legătură

Divort in olanda ContSters211095 ContSters211095 Buna Ziua, Doresc si eu disperata ajutorul d-voastra ! M-am casatorit in anul 2009 / 3 ianuarie cu cetatean olandez in Romania, Jud. Hunedoara (resedinta ... (vezi toată discuția)
Azil politic in eu tariq tariq buna ziua sunt cetetean straiin casatorit cu o romanca am permis de sedere valabil 5 ani pot eu impreuna cu sotia sa mergem in danemarca si cerem azil acolo? ... (vezi toată discuția)
Parinte al unui copil cu cetatenie irlandeza florin196527 florin196527 sant parintele unui copil cu cetatenie irlandeza ,eu am cetatenie romana vreau sa ma mut intr_o alta tara europeana ,primesc dreptul de sedere si dreptul de ... (vezi toată discuția)