avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita vecin cu credit pe apartament
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita vecin cu credit pe apartament

Buna ziua
O matusa sa judecat cu un vecin , in urma procesului acesta trebuie sa ii plateasca daune si cheltuieli de judecata.
A contactat un executor pentru recuperarea prejudiciului, in urma somatiilor facute vecinul refuza sa plateasca, cu tot ca exista o hotarare definitiva.
In urma discutiei cu executorul matusei i sa comunicat ca nu are decat sa il execute pentru recuperarea prejudiciului.
Problema este vecinul are un credit luat de la banca pentru acea locuinta, cum trebuie procedat in acest caz.
Cel mai recent răspuns: CRISTIAN CIRMACIU , Practician in insolventa 23:10, 21 Aprilie 2013
Nu e deloc greu sa-l execute silit. In opinia mea la primirea somatiei imobiliare va da fuga sa plateasca. Daca isi inchipuie ca avand ipoteca pe apartament, nu poate fi executat silit, se inseala. Bineinteles ca daca nici banca nu se indestuleaza din vanzarea imobilului, nici matusa nu va recupera vreun ban.

Opinia dumneavoastra e posibil sa fie bazata pe logica dar sa omita faptul ca in perioada de glorie a creditelor imobiliare ipotecare preturile imobilelor erau de 3 ori mai mari decat azi. La executarea silita probabil ca nu se va putea obtine nici macar valoarea creditului restant. Ceea ce presupuneti dv. ca va face debitorul in momentul primirii somatiei este incert, in schimb va afla cu certitudine prin mediere ceea ce intentioneaza sa faca debitorul in toate cazurile posibile si exista reale sanse ca partile sa gaseasca esenta conflictului si sa-l stinga intr-un mod civilizat.
Daca in schimb creditorul urmareste umilirea debitorului, razbunare sau disciplinarea acestuia cu forta atunci nu are ce cauta la mediere.
Dar de ce presupuneti dvs ca va accepta invitatia mediatorului ? De ce credeti ca daca nu-l impresioneaza somatia executorului, va da curs invitatiei pt a afla "prin mediere ceea ce intentioneaza sa faca debitorul in toate cazurile posibile si exista reale sanse ca partile sa gaseasca esenta conflictului.." ?
Matusa ar fi fost interesata de mediere si de gasit esenta confictului pana sa apuce sa dea banii pentru o judecata, a si castigat.
Daca debitorul nu are bani.. medierea nu-l ajuta. Daca are bani si nu vrea sa-i dea.. va ramane fara casa.
In mod sigur are salariu ca asa plateste rate, va fi util si numai daca ii pune poprire pe salariu, tot recupereaza.




Domnilor/Doamnelor va multumesc pentru raspunsuri, problema e ca nu exista loc de mediere, acea persoana refuza sa plateasca orice dauna si/sau cheltuieli de judecata.
Refuza orice somatie sau informare. are servici dar lucreaza la negru, executorul a contactat deja ITM pt asta, nu are bani in conturi , executorul a gasit doar 600 lei.
NU cred ca se poate rezolva decat prin executare, nu vad alta solutie mediere sau amenintare.
Vroiam doar sa stiu procedura in cazul asta deoarece el are un credit luat cu apartamentul, pt ce e creditul nu stiu si nici nu stiu la ce banca e.
Cum trebuie procedat cu banca, executorul informeaza banca, care ar fi procedura in acest caz, trebuie sa se intereseze ea la ce banca e si cat are credit vecinul. Vreau sa stiu care sunt pasii de urmat. Trebuie sa ii evalueze ea apartamentul, asta presupune un evaluator sau cum se procedeaza in aceste cazuri....

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil neipotecat maris331 maris331 AM fost executat de Volksbank pentru un credit la care am intarziat.Creditul era garantat cu un teren care a fost scos la licitatie si vandut la 30% din ... (vezi toată discuția)
E procedura inscrierii somatiei in cartea funciara obligatorie la executare imobiliara? catinf catinf Buna ziua, Debitorul isi instraineaza imobilul (cu act v-c cu clauza intretinere) cu 4 zile inainte de primirea somatiei de plata de la executori. Noii ... (vezi toată discuția)
Somatie imobiliara pentru credit neachitat zograffi zograffi buna ziua am primit o somatie imobiliara de la un executor judecatoresc , prin care mi se comunica faptul ca daca nu achit in termen de 15 zile suma de 19000 ... (vezi toată discuția)