avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neprezentare martor proces civil. Amenda judiciara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neprezentare martor proces civil. Amenda judiciara

Sunt parata intr-un proces civil si partea adversa a solicitat instantei sa il cheme pe fratele meu ca martor contra mea, lucru pe care judecatorul l-a admis, desi m-am opus explicit.

Fratele meu in caz ca nu vine, risca amenda judiciara? Intr-un proces civil fiind, aceasta este civila sau penala? Ii apare in cazier? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
anca_ene, utilizator
Cel mai recent răspuns: anca_ene , utilizator 14:46, 6 Septembrie 2013
Am mai avut termene de atunci cam 2, si martea trecuta, si lucrurile evolueaza aiurea de tot. In incheierea de sedinta de atunci s-a consemnat ca ne opunem, nu din motivul acelui articol ci ca nerelevant cred, avocatul a depus ulterior si note scrise prin care invoca articolul cu rudele si afinii, insa instanta s-a incapatanat, sustine ca a fost acord tacit, i-a dat amenda judiciara pt neprezentare si il citeaza cu mandat de aducere pentru termenul urmator.
Cum se poate aborda o astfel de situatie??
Care sunt consecintele neprezentarii prin mandat de aducere, fiind un caz civil. Risca si ceva pe partea penala?
Mandat de aducere inseamna ca vine cineva chiar in ziua termenului si il ia sau ca poate veni in orice zi pana atunci?
Daca nici data viitoare nu poate fi adus prin mandat, ii poate da un nou mandat de aducere?

Mie va spun sincer instanta mi se pare deja de rea credinta, legea e negru pe alb.
Va multumesc pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citație martor. ce se întâmplă dacă nu mă prezint? Dya Vyo Dya Vyo Sunt citată că martor într-un proces civil. As vrea sa știu ce se va întâmpla dacă nu mă prezint??? (vezi toată discuția)
Va rog un ajutor ? ContSters197310 ContSters197310 As dorii o informatie, pentru o neprezentare intr-un proces penal,in calitate de martor,ce s-ar putea intampla,indiferent de motivu neprzentarii? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Partaj - afini ca martori chris_seby chris_seby Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Mama mea se afla in proces de partaj cu fostul sot(tatal meu) si doreste ca aduca ca martori pe socrii mei si ... (vezi toată discuția)