avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj cu poze intime
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj cu poze intime

Buna ziua,
din pacate sunt nevoita sa imi petrec timpul cu anumite probleme ce necesita consultanta unui avocat. Sa va spun povestea mea. In urma cu ceva timp aveam un pc pe care am stocat informatii personal si poze intime. Dupa un timp mi-am cumparat un laptop si am oferit pc-ul unei doamne care stiam care are nevoie de el. Inainte sa il dau am stars tot ce aveam pe el si am reinstalat windowsul. Acum, dupa ceva vreme i s-a stricat si a pierdut anumite date, asa ca a chemat pe cineva care a recuperat absolut toate documentele si pozele care au fost stocate pe pc, inclusiv tot ce aveam eu stocat. Acum problema este ca acea doamna m-a anuntat ca le-a gasit si stiind ca parintii mei nu s-ar bucura sa vada acele poze (sunt majora, nu asta preprezinta problema, insa pozele sunt intime si desigur ca nu vreau sa fie vazute) si a tot dat semne "ca nu stie ce sa faca cu pozele", adica ma cam santajeaza cu ele. Ma intrebam daca exista o lege care sa ma protejeze si sa spuna ca nu are voie sa intre in datele mele personale si sa mi se stocheze sau sa le arate altora fara consimtamantul meu. Va multumesc.
Daca nu va cere nimic ar putea sa fie vorba de infractiunea de amenintare insa este complicat.
Cel mai simplu ar fi sa luati legatura cu un avocat si sa o notifice despre efectele juridice care se vor produce in cazul in care ar face ceva cu acele fotografii deoarece nu are dreptul de a uza de ele in niciun mod.
Buna seara,
Stimata domnisoara Alina,

Mai intai ca respectiva doamna nu a obtinut acele poze in mod ilegal. Nu este vina ei ca dumneavoastra nu ati formatat hdd-ul cum trebuie pentru a distruge complet si definitiv informatia de pe el si nici nu ati incheiat cu ea vreun contract de condifentialitate ca sa spun asa.

In al doilea rand poate ca doamna este manata de cele mai bune intentii. Poate ca si dansa este parinte (sau ar putea fi in locul parintilor dumneavoastra) si atunci actioneaza ca de la parinte la parinte. Si dumneavoastra, daca ati fi parinte, ati vrea, mami mult ca sigur, sa stiti cam totul despre copiii dumneavoastra. Faptul ca ii va spune mamei dvs. poate insemna ca va face rau dar, la fel de bine, se poate spune ca va face un bine. Poate sustine oricand ca ea face asta pentru a va ajuta sa scapati de un comportament indecent, sau de un cer de prieteni dubiosi si periculosi etc. La fel de bine se poate duce cu ele la Politie sa spuna "uite domnule ce am gasit pe hdd-ul luat de la domnisoara x". Si parintii dumneavoastra sa nu fie contactati de doamna respectiva ci de Politie, cu intrebari de genul: "ce e aici, casa de toleranta? se petrec activitati ilegale? ia sa facem o perchezitie!". Si tambalaul sa fie mult mai mare. :)

In al treilea rand, poate da pozele unei terte persoane care sa le posteze \"no name\" pe Internet si apoi sa-i furnizeze adresa paginii respective mamei dumneavoastra ceea ce nu constituie sub nici o forma infractiune. Ea doar o informeaza asupra faptului ca la adresa cutare exista niste poze si atat.

In al patrulea rand poate \"pierde\" pozele absolut \"intamplator\" la cativa pasi, pe strada, in fata mamei sau tatalui dumneavoastra. Ea sau o cu totul alta persoana. La fle de intamplator pot fi pierdute copii ale acestor poze si catre cercul dumneavoastra de prieteni, vecini, profesori etc. Bag mana-n foc ca daca s-ar intampla asa, pe poze nu vor fi deloc amprentele doamnei. Manusile de unica folosinta se vand cu kilogramul in supermarketuri. :)

In al cincilea rand, puteti demonstra ca atata timp cat pc-ul a stat la dumneavoastra nu ati dat chiar dumneavoastra pozele cine stie cui sau nu v-au fost luate de o alta persoana? Doamna respectiva poate spune foarte simplu ca nu e nimic adevarat si ca aveti ceva cu ea.

In al saselea rand i le poate arata mamei dumneavoastra sau tatalui dumneavoastra direct, pe o tableta sau pe telefon, fara sa le dea nimic dansilor, pe nici un suport fizic. Dupa aceea... prin orbul, scoate-i ochii.

Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2013
Admin, administrator
SebastianB, nu pot fi de acord cu dvs. sub niciun aspect menţionat. Indiferent cât am interpreta situaţia , nu pot crede în buna intenţie a acelei doamne . Este problema fiecăruia ce fel de poze îşi face şi nimeni nu are dreptul să le facă publice fără acordul persoanei deţinătoare de drept . Aţi citit faptul că părinţii domnisoarei care ne-a scris sunt musulmani ? Aceştia ar putea, în caz că ar afla că fiica lor a făcut ceva contrar religiei şi moralei , să reacţioneze foarte dur. Consider că este o ameninţare serioasă la adresa acestei fete, care îi provoacă o stare de teamă şi de îngrijorare .Nu mai vorbesc despre ingratitudinea de care dă dovadă acea doamnă, adică fata îi donează un computer, iar ea, deşi a recuperat nişte documente care nu-i aparţineau, şi le însuşeşste , în loc să le şteargă şi mai recurge şi la ameninţări .
Dacă există dovezi ale acestor ameninţări , ar trebui să depună plângere penală urgent.
Legea care va protejeaza pe dumneavoastra, cu referire la speta povestita, este Codul civil roman numit si Noul Cod civil si gasiti in Titlul I, Capitolul II, Sectiunea a 3 a "Respectul vietii private si a demnitatii persoanei umane", articolele 70-77 care va privesc personal.
Daca mai stati de vorba cu doamna respectiva puteti sa ii comunicati si ei aceste articole.

Da trimite-i domne un email ca nu are dreptul sa foloseasca pozele cu tine sub nici o forma pentru ca nu are acordul tau. Mai mult are obligatia sa le stearga imediat de pe orice suport sau copie....In orice alt caz vei apela la un avocat specializat.

Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2013
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Santaj si abuz. Pop Paul Pop Paul Buna, am si eu o problema, o fata de 15 ani santajeaza o multime de fete cu poze nud, prietena mea are o poza in costum de baie iar ea o tot santajeaza cu asta ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru poze postate pe internet mihaimihai86 mihaimihai86 Buna seara ,ma scuzati de deranj... am si eu o nelamurire daca se poate sa ma ajutati va rog frumos...:Am stat cu o fata timp de 1 an si 10 luni dupa care ... (vezi toată discuția)
Dovezi facebook Radu123x Radu123x Buna ziua. Daca vreau sa reclam o persoana care m-a santajat, hartuit si m-a amenintat ca le arata prietenilor mei, poze compromitatoare cu mine, pot sa o fac ... (vezi toată discuția)