avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj cu poze intime
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj cu poze intime

Buna ziua,
din pacate sunt nevoita sa imi petrec timpul cu anumite probleme ce necesita consultanta unui avocat. Sa va spun povestea mea. In urma cu ceva timp aveam un pc pe care am stocat informatii personal si poze intime. Dupa un timp mi-am cumparat un laptop si am oferit pc-ul unei doamne care stiam care are nevoie de el. Inainte sa il dau am stars tot ce aveam pe el si am reinstalat windowsul. Acum, dupa ceva vreme i s-a stricat si a pierdut anumite date, asa ca a chemat pe cineva care a recuperat absolut toate documentele si pozele care au fost stocate pe pc, inclusiv tot ce aveam eu stocat. Acum problema este ca acea doamna m-a anuntat ca le-a gasit si stiind ca parintii mei nu s-ar bucura sa vada acele poze (sunt majora, nu asta preprezinta problema, insa pozele sunt intime si desigur ca nu vreau sa fie vazute) si a tot dat semne "ca nu stie ce sa faca cu pozele", adica ma cam santajeaza cu ele. Ma intrebam daca exista o lege care sa ma protejeze si sa spuna ca nu are voie sa intre in datele mele personale si sa mi se stocheze sau sa le arate altora fara consimtamantul meu. Va multumesc.
Cu siguranta putini stiu de existenta programelor de wiping cu ajutorul carora informatiile pot fi sterse in mod securizat (nu mai pot fi recuperate). Nefiind o profesionista, initiatoarea topicului a considerat ca o simpla formatare a rezolvat totul. Asta nu este o neglijenta.
Recuperarea unor date care nu iti apartin poate fi interpretate ca si gasirea unui obiect. Poti sa-l pastrezi sau poti sa-l folosesti in scopuri nelegale (ex: am scotocit prin casa cumparata de mine si am gasit un pistol. Pot sa-l distrug sau pot impusca pe cineva)
Precizare : Exemplul este fictiv.
Inca un sfat, poate fi de folos.
Marile probleme au solutii simple

Problema de baza este ca poti pierde increderea, ajutorul parintilor.Atunci aranjeaza putin lucrurile din timp:
-evident pozele intime au fost facute avand detalii din locuinta, daca nu , e o veste buna;
-poti lua( daca ai )din aceleasi locuri unde s-au facut majoritatea pozelor si sa le mixezi (tu sau o prietena dar fidela!!!) in Photoshop , astfel vor rezulta poze mai cuminti de la "o petrecere";
-mergi fara sa spui parintilor !!!despre incidentul pe care l-ai povestit!
-daca "doamna" de mai sus pluseaza in vre un fel facand publice parintilor tai sau mai rau, atunci in prima instanta "linisteste "parintii ca nu sunt reale si sant facute in Photoshop si scoti "adevaratele "poze , adica astea de care ti-am spus mai sus, iar acelea sunt facute de persoane rauvoitoare si iei pe"NU" in brate ca nu stii de ele si de unde le-ar avea acea persoana!
-daca lucrurile iau o intorsatura periculoasa si acea "doamna" insista, evident vei lua masurile legale, precizate suficient de in detaliu mai sus .
In acest moment nu consider oportun sa spui parintilor, dar poti gasi o "iesire" cu niste poze fabricate din timp.
Noroc ca domnisoara nu este vreo vedeta in showbiz, ca am fi discutat acest subiect si la Acces Direct si la Maruta, si la Capatos, si prin ziare, iar aic scriam romane cu parerile multimii.
Eu observ o fractura de logica in toata aceasta tarasenie. Asadar, domnisoara se teme ca nu cumva parintii ei sa afle ce a facut ea in tinerete. Pe de alta parte, domnisoara insista sa apeleze la autoritati, politie, instanta, ca sa o opreasca / invete minte pe femeia aceea care detine calculatorul.
Totusi, din moment ce intervin autoritatile, este logic ca acest caz poate ajunge sa fie mediatizat in mod natural. Jurnalistii din asta traiesc, au relatii la politie si orice chestie mai ciudata care apare la cercetari este comunicata presei, de unde ajunge la stirile de la ora 5. Adica onor parintii dimnisoarei pot sa afle direct de la televizor ca fica lor are poze indecente, stocate indiferent unde. Sa vezi atunci bucurie p[e capul lor, cand nu numai o femeie o sa vina si o sa le spuna la o cafea ca uite ce face fiica dv, si o sa vina comunitatea,. prietenii, popa ala musulman, imamul sau cum il cheama samd.
Asadar, domnisoara reclamanta insista ca acest caz sa devina, practic, public, desi tot ea zice ca se teme ca parintii ei sa afle. Ma tem ca asa ceva nu este practic posibil si ma mai tem ca aceasta fractura de logica ascunde niste amanunte care ar pune cazul intr-o alta lumina. Deocamda, nu spun mai mult.
Imi cer scuze ca ma abat putin de la subiect.

SebastianB a scris:

Buna seara,
Stimata domnisoara Alina,

Mai intai ca respectiva doamna nu a obtinut acele poze in mod ilegal. Nu este vina ei ca dumneavoastra nu ati formatat hdd-ul cum trebuie pentru a distruge complet si definitiv informatia de pe el



Domnule Sebastian ... odata scrise niste date (sa le zicem asa) pe un hdd sau memory card(stick) foarte greu le vei putea sterge sa numai poata fi recuperate(foarte greu daca nu ai experienta in domeniu) ... daca programele de recuperare care sunt pe piata au o rata de succes in recuperare de 70 % - 80% ...oare programele anumitor "organe" cata eficienta au ? :)



Georgian_007 a scris:

Cu siguranta putini stiu de existenta programelor de wiping cu ajutorul carora informatiile pot fi sterse in mod securizat (nu mai pot fi recuperate).


Domnul Georgian are dreptate cu programele de wiping .O varianta mai clasica - pe viitor cand doriti sa face-ti acte de caritate sau sa`l vindeti calculatorul sau laptopul(stickul/cardul din telefon/camera foto ) sau cand le aruncati ...pastrati HDD/card sau distrugetile fizic ...

Atunci cand formatezi un hard sau stergi o partite...doar stergi acele informatii si le faci invizibile pt. o parte dintre oameni si programe... un program de recuperare de date face minuni atunci cand ai pierdut datele personale .

Alina cred ca sfatul lui Ursulici este cel mai in regula...sper sa rezolvi problema

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
Luciancm, utilizator
Buna ziua,
Domnule Lucian, stiu foarte bine cum e cu stergerea datelor de pe un hdd. Ca sa continui paranteza dvs., cand se sterge un fisier se sterge de fapt eticheta sa. Programele de recuperare doar refac acea eticheta. Pentru ca acele programe sa nu mai poata recupera nimic, cand se formateaza hdd-ul se bifeaza, in functie de softul folosit, optiunea de scriere si stergere succesiva a intregului hdd. Se poate face un singur ciclu sau se pot face mai multe, evident fiind mai sigura a doua varianta. Durata procesului depinde de numarul de cicluri. Poate dura zile sau saptamani in cazul in care, de exemplu, vreau sa scriu fiecare cluster al hdd-ului cu 1, apoi sa-l sterg si sa aiba o, apoi iar scris cu 1 si etc. de... 20 ori.

[Editat de Admin - Ati analizat destul ce a scris utilizatoarea, va rog sa incetati. Multumesc]
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Santaj si abuz. Pop Paul Pop Paul Buna, am si eu o problema, o fata de 15 ani santajeaza o multime de fete cu poze nud, prietena mea are o poza in costum de baie iar ea o tot santajeaza cu asta ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru poze postate pe internet mihaimihai86 mihaimihai86 Buna seara ,ma scuzati de deranj... am si eu o nelamurire daca se poate sa ma ajutati va rog frumos...:Am stat cu o fata timp de 1 an si 10 luni dupa care ... (vezi toată discuția)
Dovezi facebook Radu123x Radu123x Buna ziua. Daca vreau sa reclam o persoana care m-a santajat, hartuit si m-a amenintat ca le arata prietenilor mei, poze compromitatoare cu mine, pot sa o fac ... (vezi toată discuția)