avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj cu poze intime
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj cu poze intime

Buna ziua,
din pacate sunt nevoita sa imi petrec timpul cu anumite probleme ce necesita consultanta unui avocat. Sa va spun povestea mea. In urma cu ceva timp aveam un pc pe care am stocat informatii personal si poze intime. Dupa un timp mi-am cumparat un laptop si am oferit pc-ul unei doamne care stiam care are nevoie de el. Inainte sa il dau am stars tot ce aveam pe el si am reinstalat windowsul. Acum, dupa ceva vreme i s-a stricat si a pierdut anumite date, asa ca a chemat pe cineva care a recuperat absolut toate documentele si pozele care au fost stocate pe pc, inclusiv tot ce aveam eu stocat. Acum problema este ca acea doamna m-a anuntat ca le-a gasit si stiind ca parintii mei nu s-ar bucura sa vada acele poze (sunt majora, nu asta preprezinta problema, insa pozele sunt intime si desigur ca nu vreau sa fie vazute) si a tot dat semne "ca nu stie ce sa faca cu pozele", adica ma cam santajeaza cu ele. Ma intrebam daca exista o lege care sa ma protejeze si sa spuna ca nu are voie sa intre in datele mele personale si sa mi se stocheze sau sa le arate altora fara consimtamantul meu. Va multumesc.
Poate reusesti si iti recuperezi laptopul deoarece nu doresti sa mai fie in vigoare donatia lui
Daca tot am intrat in discutie, mai adaug cele ce urmeaza.

Am recitit " datele problemei" si inclin sa cred ca nu este un subiect pe o situatie reala, ci deschis pentru a sublinia ca tehnica relativ noua poate aduce in fata instantei situatii ce nu pot fi rezolvate ( dar care ar trebui rezolvate) de instanta.

Am sustinut mai devreme o solutie morala. Dar care ar intoarce pe dos viata mai multor persoane pentru totdeauna. Cred ca mai exista o solutie ( cel putin) , pe care niciun avocat probabil ca nu o va propune:

cauta un mod de a intra in acel calculator si pune- i un virus care arde HDD.

IT- istii care au intervenit aici in discutie sunt in masura sa- ti spuna ce virus.
chiar daca uneori justitia, dreptatea si corectitudinea eghal zero barat, inseamna nervi, timp pierdut si nici nu obtii ceea ce vroiai

gasirea unui IT-ist potrivit care sa accepte asta si care sa faca acest lucru, necesita ceva indemanare si cautare


Dragii mei,
In primul rand doresc sa va multumesc mult pentru raspunsuri, sincer nu ma asteptam ca atatia sa fie interesati de situatia mea. Am sa incers sa va raspund tuturor in acest mesaj si apoi sa va anunt la ce concluzie am ajuns. Sa incepem.
Domule avocat Lascoschi, nu cred ca este vorba de santaj aici, am mentionat asta in titlu, dar intre timp am realizat ca doamna nu doreste un avantaj material sau de oricare alt fel. O sa incerc sa vad ce pot face cu ajutorul unui avocat insa asa cum am mentionat, sunt studenta, si asta implica faptul ca nu prea imi permit astfel de cheltuileli.
Domule SebastianB, multumesc pentru raspuns, acum stiu ca puteam sa sterg datele definitiv, insa este prea tarziu. Da, sunt sigura ca doamna crede ca face un lucru bun, dar doresc sa va reamintesc faptul ca nu sunt minora, iar pozele sunt majoritatea decente, doar unele in care eu si prietenul meu ne sarutam iar vreo 2-3 in care suntem in pat. Poze care le-am facut pentru noi. Doamna de altfel stie cum vor reactiona parintii mei musulmani (deloc bine) si totusi alege deliberat sa faca pozele publice. Acum va intreb, daca din greseala cineva ar da peste anumite poze cu dvs, poze personale si ar vrea sa le faca publice, mai ales stiind ca acelea va vor deteriora definitiv relatia cu parintii sau alti membrii ai familiei, nu a-ti proceda la fel ca mine? Eu tot ce doresc este macar daca nu o pot impedica sa la spuna parintilor mei, sa arat ca ceea ce face nu este numai imoral, ci si ilegal, iar eu intotdeauna am crezut ca daca stau cu mainile in san cand vad ceva ce nu este drept sau legal, contribui la ideea generala din Romania: "pot sa imi bat joc de oricine si sa incalc legea pentru ca oricum nu patesc nimic". In ultimul rand, pot demonsta ca exact in aceste momente, pc-ul este plin de pozele mele personale fara acordul meu. Dar desigur ca fiecare are dreptul la opinie, si o respect si pe a dvs.
Doamna legally_aid, va multumesc, parca a-ti descis exact ce simt. Din pacate nu mi-a trecut prin minte sa inregistez apelurile telefonice si da, ea stie ca parintii mei vor reactiona foarte dur. Posibil ca nu vor mai dori sa vorbeasca cu mine niciodata, iar asta in cel mai fericit caz. Din pacate, inca traim intr-o lume in care sa iubesti persona nepotrivita poate provoca asemenea probleme.
SDP, va multumesc, chiar am sa ma documentez mai mult aspura legii mentionate si cu proxima ocazie am sa ii comunic doamnei legea. Sper numai sa aiba si efect.
Doamna liliana11, asta planuiesc sa fac, sa ii trimit un e-mail care sa contina legile incalcate de dansa. Inca o data spun, sper numai sa aiba si efect pentru ca nu cred ca imi permit din punct de vedere financiar si al timpului un avocat. Iar cu recuperatul pc-ului nu prea merge pentru ca nu sunt in tara si nici nu ma intorc in curand. Iar pana cand sa zicem ca il recuperez poate sa le salveze pe un stick sau sa si le trimita pe mail. Da, un virus m-ar ajuta macar sa dorm linistita ca nu mai are pozele...
Domule Soringrama, m-am documentat despre legea cu privire la drepturile de autor. Am sa adaug si un extras din aceasta in e-mailul catre doamna in cauza.
N53, ar fi si aceasta o idee, chiar mai buna decat aceea cu e-mailul. Macar asa am si dovada ca a citit scriosrea.
Domule petricadracea, va multumesc, este intradevar bine sa stiu ca legea este de partea mea. Nu cred ca trebuie sa sufar asemenea teroare emotionala pentru un lucru absout normal: ca am o relatie cu un barbat.
Eclair, sunt complet deacord cu dvs. Din pacate am sentimente confuze. Am indraznit sa am o relatie cu un barbat, nu sunt miora si am avut pe calculatorul personal poze cu mine si el iar din aceasta cauza sunt supusa la un astfel de tratament. Am crezut ca traim deja intr-o sociatate civilizata insa cred ca m-am inselat. Daca faceam publice pozelepe cine stie ce site-uri, daca eram minora, daca faceam un film porno mai intelegeam, insa am o relatie absolut fireasca cu un barbat de aceeasi varsta ca mine si atata tot. Apropo, am 21 de ani.
Ursulci, mesajul dvs. mi-a ajus la suflet. Stiu ca sunt intr-o situatie ce pare fara de iesire. Da, nu cred ca doamna o face din pura rautate, insa vederile dansei sunt inguste si incalca legea. Nu doresc sa ma razbun pe ea, ci din potriva , a se observa ca am facut si inainte acte de bunatate (si nu singulare) fata de dansa si de intreaga ei familie. Stiu ca in momentul de fata nu imi permit avocat, as fi vrut sa ma reprezint singura in aceasta problema. Eu am sa incerc sa o indulcesc, insa daca ajuta, si ea este musulmana si este chitita sa "dea in vileag" comportamantul meu "inadecvat". Insa as minti daca i-as spune ca am fost obligata de acel baiat. E inca am o relatie cu el, ba chiar am vazut ca are un inel de logodna ascuns in casa si cred ca ma va cere de casatorie. Inca o data, in poze nu ma destrabalez ci doar sunt in ipostaze obisnuite cu prietenul meu, care este un baiat exeptional dintr-o familie respectabila.
Doamna MariaBalasa, inteleg ce spuneti, insa inca o data nu inteleg ce am facut asa de gresit. Ba chiar am incercat sa am un prieten musulman, care s-a purtat foarte urat cu mine. Iar prietenul meu actual, asa cum am spus nu este musulman, insa se poarta extraordinar de frumos cu mine. Observati ironia situatiei? Sicer ce a-ti fi ales in locul meu? Sigur ca este o lectie de viata si am invatat doua lucrui, ba chiar trei: ca trebuie sa ma pun pe picioarele mele si sa nu mai fiu dependenta de ei, chiar daca asta inseamna sa renunt la studii in favoarea unui loc de munca, sa am grija ca data viitoare ca curat mai bine pc-urile care le dau si ca, asa cum am mai spus, nicio fapta buna nu ramane nepedepsita. In legatura cu al doilea comment, tare as vrea ca situatia sa nu fie reala, insa din pacate este si numai eu stiu prin ce emotii trec de cand am aflat. Si da, viata mea va lua de acum o turnura la care nu ma asteptam. Chiar ma gandeam si eu macar sa ii trmit un virus ceva sa nu mai aiba pozele. Pur si simplu nici nu pot dormi noaptea stiind ca are pozele mele personale si le "inspecteaza" si comenteaza cand vrea. Macar sa nu le mai aiba...
Georgian_007, tare mi-ar fi placut sa stiu si eu de acele programe la timp si asa sa evit situatia asta. Macar sper ca cei care citesc acest topic sa aiba grjia in viitor sa nu pateasca la fel. Acum ,mai depinde si la ce persoane ajung datele, ca in cazul meu cel putin, nu au ajuns bine.
Tmihai2006, din pacate sunt prea multe poze, mult prea multe. Eu doar incerc sa mai trag de timp, sa aman inevitabilul din pacate, poate pana cand imi gasesc macar un job.
Marshhanna, nu, nu sunt vedeta, sunt decat o persoana simpla care are un prieten si poze cu noi impreuna. Nu cred ca cunosc pe nimeni care sa aiba prieten si sa nu aiba poze impreuna. Nu vreau nici sa ma razbun si nici sa ii fac rau doamei. Nu sunt genul de persoana, insa daca vi se fura ceva este logic ca vreti sa vi se faca dreptate. Mie mi se retin niste poze contrar dorintei mele, si ba chiar ma mult, o sa mi se faca si rau cu ele. E tot furt, ori ca este un obiect material, ori ca este un document pe calculator, daca nu este al dansei si nu are consimtamantul meu sa il aiba sau sa il arate altora e tot furt. Acum puneti-va in situatia mea. Ce am facut rau? Ca am avut poze pe pc-ul meu sau ca am donat un calculator?
Nu insist sa fie nimic public, sunam la televiziune de mult daca vroiam asta. Sunt o peroana care are si ea demnitatea ei. Iar numele de familie nu este cel adevarat tocmai din cauza ca nu am nevoie de atentie nedorita. In schimb, asa cum am spus, sunt studenta la o universitate de top din straintate si o peroana foarte decenta in viata de zi cu zi. Acum judecati dvs, cer prea mult daca vreu sa mi se faca dreptate?
Domule Luciancm, tare as fi dorit sa fi stiut aceste informatii si sa evit astfel situatia asta jenanta.
In final, inca voi mai astepta sa mai treaca speriatura, sa gandesc limpede si sa vad ce e de facut. Vreau doar dreptate. Stiu ca pana la urma le va spune parintilor. Dar ce mesaj transmit daca ma las calcata in picioare in acest fel?
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2013
AlinaMuresan, utilizator
Daca vrea cineva sa faca publice poze cu mine... sa fie sanatos. Sau sanatoasa! :) Cine ma cunoaste stie cum sunt si niste poze, de orice fel ar fi ele daca ar fi, nu schimba o parere formata in zeci de ani! Iar daca cineva isi schimba parerea, ce pot sa spun? Suntem niste oameni liberi intr-o tara libera! :)
Oricum, stimata domnisoara, va agitati absolut degeaba! Daca respectiva persoana vrea sa va puna piedica, va pune! Si va pune urat de tot! Iar ea nici nu apare in combinatie, daca pot sa ma exprim asa! Puteti sa-i dati 5.000 de mailuri si 300 de milioane de scrisori. Tot aia e. Eu stiti ce as spune? \"Nu stiu dom'le, nu am gasit nici o poza, habar nu am despre ce e vorba! E nebuna!\" :) Si as spune toate astea zambind ca un ingeras, in timp ce un stick fara amprente, cu toate pozele, ar ajunge la parintii dumneavoastra. :) Ba chiar m-as duce la politie pentru ca ma amenintati si ma hartuiti cu mesaje si scrisori pe care eu, un suflet pur, inocent si nevinovat, nu inteleg de ce mi le trimiteti! :)
Welcome in the real world! Vad ca ati renuntat la ideea cu santajul! Logic, din moment ce nu poate fi probat! Oricum, cu tot respectul pentru cei care au postat aici pareri diamentral opuse fata de a mea, inainte sa va hazardati in tot felul de actiuni, aveti grija sa nu rascoliti cuibul de viespi! Doamna poate reactiona foarte dur si din victima care incercati sa va dati acum puteti deveni brusc o persoana care ameninta prin mesaje, e-mailuri sau scrisori! Adica prin PROBE! Probe pe care ea le are despre dvs., in timp de dvs. nu aveti nimic despre ea. ;)
Eu imi dau seama ca ceea ce spun nu e tocmai ortodox dar asta e! Cum spuneam: welcome in the real world!

PS: Mai tineti minte povestea cu acea profesoara care facuse niste poze ce au aparut pe net? Nu s-a aflat niciodata cine le-a pus. In schimb viata acelei profesoare a fost distrusa. Si asta desi, atentie, erau poze cu ea si cu sotul dansei. Adica oamenii erau cu acte in regula!

Later edit: Imi cer scuze ca intervin din nou. Ori sunt doar cateva poze in pat (pe care, ca tot veni vorba, cine le-a facut? :) ) sau sunt multe, foarte multe poze dupa cum tot dvs. spuneti? :)
Si sa stiti ca nu e nici un furt. DEX-ul va poate ajuta in acest sens. Cum ar fi ca a doua zi dupa ce i-ati donat PC-ul (lucru pe care, fie vorba intre noi, nu-l cred absolut deloc) sa va duceti la Politie si sa spuneti ca doamna v-a furat calculatorul?
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2013
SebastianB, utilizator

Alte discuții în legătură

Santaj si abuz. Pop Paul Pop Paul Buna, am si eu o problema, o fata de 15 ani santajeaza o multime de fete cu poze nud, prietena mea are o poza in costum de baie iar ea o tot santajeaza cu asta ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru poze postate pe internet mihaimihai86 mihaimihai86 Buna seara ,ma scuzati de deranj... am si eu o nelamurire daca se poate sa ma ajutati va rog frumos...:Am stat cu o fata timp de 1 an si 10 luni dupa care ... (vezi toată discuția)
Dovezi facebook Radu123x Radu123x Buna ziua. Daca vreau sa reclam o persoana care m-a santajat, hartuit si m-a amenintat ca le arata prietenilor mei, poze compromitatoare cu mine, pot sa o fac ... (vezi toată discuția)