avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am realizat stagiul de cotizare necesar pentru a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am realizat stagiul de cotizare necesar pentru a beneficia de indemnizaþie de ºomaj?

in ultimile 24 luni am lucrat la doua firme dupa cum urmeaza:
-1. 23 luni cu un program partime de 2 ore/zi,la o societate;
-2. 7 luni cu un program partime de 6 ore/zi, la alta societate;
-3. 2 luni cu un program partim de 4 ore /zi la societatea de la punctul 2;
Am intocmit dosar de somaj iar cei de la somaj m-au respins pe motiv ca nu intrunesc 12 luni lucrate in ultimii 2 ani.
Perioada in analiza este : mai 2011-aprilie 2013.
Rugamintea este daca poate sa-mi spuna cineva care este adevarul .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:32, 27 Aprilie 2013
Perioada mai 2012 - aprilie 2013 nu are 32 de luni , dupa un simplu calcul matematic - 23 + 7 + 2 = 32 de luni.
popctin30:

Daca va uitati in mesajul initial vedeti ca omul a lucrat in perioada mai 2012 - aprilie 2013 la doi angajatori in acelasi timp cu CIM part-time diferite.
Scrie cumva exact cum a lucrat in aceste perioade ? ... nu scrie ... nu reiese ca in perioada x a lucrat la y ....
1. Scrie foarte exact:
...in ultimile 24 luni am lucrat la doua firme dupa cum urmeaza:
-1. 23 luni cu un program partime de 2 ore/zi, la o societate;
-2. 7 luni cu un program partime de 6 ore/zi, la alta societate;
-3. 2 luni cu un program partime de 4 ore /zi, la societatea de la punctul 2;

2. Si o parte din aceste luni se suprapun, in cei 2 ani, si de aceea apar mai multe luni lucrate decat 24 de luni.
Si eu sunt de parere nu se deosebeste din ce a spus userul ? .. nu scrie nicaieri ca a lucrat in perioade suprapuse sau diferite...

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj pentru angajatii cu timp partial tedyca tedyca Poate o persoana angajata cu timp partial de 2 ore/zi la 2 societati sa beneficieze de somaj cand are cate 24 luni cotizate? deci 4 ore total/zi, 24 luni ... (vezi toată discuția)
Un angajat cu doua ore poate beneficia de indemnizatie de somaj? papic papic o angajata cu 2 ore , din martie 2010 beneficieaza de ajutor somaj in cazul concedierii? (vezi toată discuția)
Drept la somaj OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI daca am fost incadrat in muca pe perioada determinata la expirarea celei de a doua prelungiri nu mi se mai prelungeste contractul pentru ca este reducere de ... (vezi toată discuția)