avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar penal pentru furt calificat si conducerea unui ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar penal pentru furt calificat si conducerea unui autoturism cu numere de inmatriculare false

Buna ziua ... Va rog frumos sa ma ajutati si pe mn cu cateva raspunsuri :( sunt un tanar de 23 de ani care a comis o prostie mare, nu am avut pana acum antecedente penale. Nu stiu ce a fost in capul meu dar regret fapta, Noaptea la ora 2:00 doar eu si cu prietenul meu am comis o infractiune ... eu am furat numerele de inmatriculare de pe o alta masina si le-am pus pe ale mele .... am mers la o benzinarie colegul a alimentat si am plecat fara sa platim. :( Sunt acuzat de furt calificat si conducerea unui autoturism cu numere de inmatriculare false. Prejudiciul a fost de 290 de lei si bineinteles platit, nu au depus plangere cei de la benzinarie sau proprietarul masinii de pe care am furat numerele. Mentionez inca odata nu am antecedente penale :( e prima fapta, si regret ce am facut, am fost inconstient. Mi se poate anula permisul de conducere? Exista sansa sa primesc inchisoare cu suspendare sau mai degraba cu executare? Va rog din suflet sa ma ajutati sunt disperat :( :( :(
liliana11 a scris:

dar nu sub nici o forma peste limita legala.

Am gresit. Corectez: "Sub nici o forma peste".

Daca alcool sub forma moderata nu este circumstanta atenuanta... atunci spuneti ca nu ati baut deloc.

Cand omori pe cineva si esti sub influenta bauturilor, nu e atenuant? L-a luat valul alcoolului...si devine teribilist atunci cand bea chiar si putin, desigur fara sa exagereze nici cu bautura. Astept sa fiu contrazis.
doamna sa inteleg ca pana la urma tot voi fii condamnat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva??? :((
Puteti sa aveti condamnare cu executare sau ...condamnare cu suspendare. Mai cititi ce s-a scris anterior. Se tine cont ca nu ati mai avut antecedente, dar asta nu inseamna ca nu puteti sa aveti. Instanta de obicei este iertatoare, scopul nu este punitiv, ci educativ. Insa unele lucruri prea sunt trase de par. Exista nuante, Se tine cont de mai multe aspecte.

O sa mi se spuna ca imi bat joc de dvs:

1) Daca reusiti sa dovediti ca a fost o gluma pusa la cale impreuna cu cei de la benzinarie sau au zis ei ca puteti pleca fara sa platiti si ca unul din vanzatori nu a stiut de asta si a sunat din greseala nestiind de intelegerea verbala si ca
2) politistii in mod gresit au scris ca erau alte placute de inmatriculare decat cele corecte, adica, erau corecte placutele de inmatriculare, dar au vrut ei sa va pedepseasca inutil si au scris gresit in PV......si nu e culpa dvs, ci doar o eroare a lor. (insa pe camere se vad probabil placutele, rezulta ca tebuie sa stearga cineva inregistrarile, ca sa nu se poata dovedi nimic)

"inseamna" ca nu aveti nici o vina.

Aceasta situatie este insa o "poveste", ca sa nu va mai torturati singur cu gandurile.

Exista spete de furt in care in instanta furtul a fost anulat. Exista, Insa sunt exceptionale. Daca aveti bani de avocat mergeti pe la mai multi apoi hotarati-va cui dati banii. Daca nu aveti venituri cereti avocat din oficiu. Oricum cred ca vi se da pe penal.

Cu ocazia recoltei Cineva a furat de pe camp stiuleti de porumb si a fost prins.
In instanta avocatul a citit presa, si-a facut temele si a spus ca intradevar stiuletii au fost luati de pe camp. insa pentru ca in toate ziarele s-a anuntat oficial ca campania de recoltare se incheiase cu doua zile in urma. Judecatorul nu a putut sa concluzioneze ca a avut loc un furt al unei recolte care oficial se incheiase deja la momentul respectiv.... Interesant, nu? Furtul nu s-a putut dovedi.
Incercati ibuprofen pt dureri de cap, sau cereti ceva mai bun.....daca au la farmacie

Sunt si alte medicamente mai speciale si ieftine,

intrebati si un medic inainte ( pt calmarea starilor anxioase) probabil ca o sa va moleseasca, dar fiecare se cunoaste mai bine, in cantitati mici nu imi da dureri de cap.
[ link extern ]
Multumesc frumos pt sfaturi :(

Alte discuții în legătură

Infractiune pe drumurile publice deceneu deceneu am fost depistat cu alcoolemie de 1,8 in singe, Care este pedeapsa care o risc? Nu am mai avut alte evenimente de acest gen? Conteaza in instanta faptul ca am ... (vezi toată discuția)
Am condus fiind sub influenta alcoolului alin_alin alin_alin ce sa fac daca am alcolemie de 0,90 in sange si a doua proba nu am mai facuto ..... si la ce sa ma astept pe viitor (vezi toată discuția)
Am condus fiind sub influenta alcoolului grifmihai grifmihai am fost urmarit de o masina pe o raza de 1 km si oprit de catre acesta mentionez ca soferul e politist si nu era in misiuneci cu masina personala , mia luat ... (vezi toată discuția)