avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot fi dezmostenit?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot fi dezmostenit?

Suntem 2 frati,eu sunt plecat in strainatate de mai bine de 3 ani.Inainte de a pleca am locuit impreuna cu familia in casa mamei mele.De 5 luni de zile mama e bolnava,sora mea a avut grija de ea,eu sustinand-o financiar in fiecare luna si am si venit in tara atunci cand starea ei de sanatate s-a agravat.Luna aceasta sora mea m-a anuntat ca a facut dosar cum ca eu nu am grija de mama mea , ea dorind sa ramana cu toata mostenirea. Intrebarea mea este,: este posibil asa ceva? Pot fi dezmostenit? Exista dovezi ca am trimis bani strict pentru ingrijirea mamei mele,am facut si imbunatatiri pe casa aia din banii proprii..acest lucru vine cumva in beneficiul meu? Ce se poate face? Multumesc anticipat..
Sorinasandru a scris:

deja s-a ajuns in situatia de fata cu amenintari ca va fi dezmostenit facandu-se deja demersuri in sensul acesta.


Cine face aceste amenintari? Mama (bunica) bolnava pe patul de moarte sau sora tatalui dvs (matusa dvs) ?

Numai bunica dvs poate sa-l dezmosteneasca pe tatal dvs,nu si matusa dvs. Aveti grija,matusa poate recurge la siretlicuri,poate sa o convinga pe mama ei sa mearga la notar,sa faca acte de mostenire pe numele matusii dvs.
Fiti precauta...
Succes

Daca bunica are alhmeizer nu poate face acte de vanzare,sau instrainare. Probabil ca matusa dvs care are grija de mama ei o ingrijeste,dar e si platita de stat ca este insotitoarea unei pers.cu handicap grav.

Fiti linistita,dupa deces se va dezbate succesiunea si se imparte bunurile intre frati.
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
Tarzan2012, utilizator
Matusa,sora tatalui meu face aceste amenintari..Bunica sufera de alhmeizer ,chiar si in cazul in care ar pune-o sa semneze acte nu s-ar lua in considerare dat fiind faptul de boala de care sufera,nu?Ea fiind si internata in spital..
Chiar asta e problema ca nu este platita pentru ca sta cu ea,chiar daca au fost discutii pentru angajarea unei persoane care sa se ocupe exclusiv de bunica,ca sa nu ii afecteze programul matusii mele,care momentan este in concediu pentru a o ingrijii,s-a evitat aceasta solutie ca sa se poata ajunge la certuri pe avere.Sotul matusii mele fiind cu ochii pe asta de mult..
1) Actele se semneaza in fata unui notar,deci trebuie adus notarul la spital,cam greu...
2) Chiar daca aduce notarul la spital,notarul va vedea in ce stare se afla bunica,nu se va implica in asa ceva,nu o va pune pe bunica sa semneze in starea in care se afla.
3) Daca totusi matusa reuseste cu siretlicuri,puteti ataca actul,deoarece bunica nu are discernamant.
@Sorinasandru
Bunica a fost casatorita legal ? Nu ne-ati spus nimic despre bunic ! Traieste, a decedat, a divortat ?
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2013
e4c5, utilizator

Alte discuții în legătură

Validitate act notarial oanalumi oanalumi Tata are diagnostic pus de dementa altzheimer la spitalul SF. Ioan. Dupa ce s-a pus acest dignostic, la un alt spital, sora mea a facut un act notarial, cu ... (vezi toată discuția)
Desi am grija de bunicii mei nu am drept la succesiune deia16 deia16 Eu am ajuns sa am grija de bunicii mei dupa ce matusa mea i-a tinut 2luni de zile si apoi i-a dat afara pentru ca sunt bolnavi(amandoi au alzheimer si dementa ... (vezi toată discuția)
Situatie incomoda SanduMoldovan SanduMoldovan Buna ziua . O sa relatez pe scurt problema mea. Inca de la varsta de 3 ani parintii mei au divortat.Eu si fratiorul care avea atunci un anisor am ramas ... (vezi toată discuția)