avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot fi dezmostenit?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot fi dezmostenit?

Suntem 2 frati,eu sunt plecat in strainatate de mai bine de 3 ani.Inainte de a pleca am locuit impreuna cu familia in casa mamei mele.De 5 luni de zile mama e bolnava,sora mea a avut grija de ea,eu sustinand-o financiar in fiecare luna si am si venit in tara atunci cand starea ei de sanatate s-a agravat.Luna aceasta sora mea m-a anuntat ca a facut dosar cum ca eu nu am grija de mama mea , ea dorind sa ramana cu toata mostenirea. Intrebarea mea este,: este posibil asa ceva? Pot fi dezmostenit? Exista dovezi ca am trimis bani strict pentru ingrijirea mamei mele,am facut si imbunatatiri pe casa aia din banii proprii..acest lucru vine cumva in beneficiul meu? Ce se poate face? Multumesc anticipat..
Nu exista nici o ordonanta de urgenta sau nu care sa va dezmosteneasca. Daca va exista un contract de vanzare cumparare puteti face actiune in anulare avand in vedere ca afirmati ca bunica este bolnava de Alzheimer, deci i se poate pune usor la indoiala capacitatea. Evident ar trebui sa aveti acte doveditoare la momentul incheierii unui eventual testament sau contract de vanzare cumparare. Oricum fii sunt rezervatari.
Nu puteti fi dezmostenit legal. Insa suferind de boala incurabila i se poate numi un curator care poate semna acte de instrainare in numele ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validitate act notarial oanalumi oanalumi Tata are diagnostic pus de dementa altzheimer la spitalul SF. Ioan. Dupa ce s-a pus acest dignostic, la un alt spital, sora mea a facut un act notarial, cu ... (vezi toată discuția)
Desi am grija de bunicii mei nu am drept la succesiune deia16 deia16 Eu am ajuns sa am grija de bunicii mei dupa ce matusa mea i-a tinut 2luni de zile si apoi i-a dat afara pentru ca sunt bolnavi(amandoi au alzheimer si dementa ... (vezi toată discuția)
Situatie incomoda SanduMoldovan SanduMoldovan Buna ziua . O sa relatez pe scurt problema mea. Inca de la varsta de 3 ani parintii mei au divortat.Eu si fratiorul care avea atunci un anisor am ramas ... (vezi toată discuția)