Astazi in discutiile pe care la am avut cu compartimentul din cadrul primariei care se ocupa de relatiile cu asociatiile de proprietari am inteles ca la actionarea in instanta a restantierilo potrivit noului cod de procedura civila este necesara si o expertiza contabila care sa ateste corectitudinea calculului listelor de plata care sa fie anexata la dosarul alcatuit pentru restantieri.
A mai intampinat cineva pana acum asemenea probleme?
procesul verbal privind obligativitatea medierii? puteti detalia va rog? adica trebuie sa apelez intai la un mediator?
noi am trimis notificari de plata, somatii , in urma carora ii vom actiona in judecata pe restantieri.
indiferent de suma care constituie litigiul????????? daca am 10 restantieri trebuie sa ma duc la mediator cu fiecare in parte? nu se pot depune actele la judecatorie fara acest proces verbal de mediere?
m-ar interesa care sunt pasii de urmat pt mediere? costurile cine le achita? asociatia sau restantierul?
Luati legatura cu un mediator din apropierea blocului dv. Consultati tabloul mediatorilor pe internet.
Poate ca evitati cu unii din restantieri sa ajungeti in instanta si o rezolvati la mediere.
Iata de ce sunteti obligati la mediere, la sedinta de informare asupra medierii:
Dovada participării la ?edin?a de informare trebuie depusă în toate procesele aflate pe rolul instan?ei de judecată, începând cu 15 februarie 2013, pentru ca partea/păr?ile să nu fie sanc?ionate cu amenda judiciară cuprinsă între 100 ?i 1.000 lei.