avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... antecedente penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

antecedente penale

Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 15:49, 15 Mai 2013
Reabilitarea de drept este una ope legis(fara interventia instantei)Reabilitarea judecatoreasca nu este una ope legis,chiar daca s a indeplinit termenul de reabilitare.Verificati codul penal in vigoare care face pomenire despre reabilitare si implinirea termenului de reabilitare,fiind doi termeni separati.O zi buna domnilor avocati!
In cazul suspendarii conditionate reabilitarea de drept inlatura intedictiile si decaderile ce decurg din condamnare, dupa scurgerea termenului de incercare, fara a se dispune revocarea suspendarii conditionate( revocarea survine daca este savarsita o infractiune intentionata ).

Reabilitarea judecatoreasca este inapliabila, in speta.Instanta de judecata constata reabilitateab de drept.


Suspendarea condiţionată a executării pedepsei

Art. 86

Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei

Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
catalin1980 a scris:

Reabilitarea de drept este una ope legis(fara interventia instantei)Reabilitarea judecatoreasca nu este una ope legis,chiar daca s a indeplinit termenul de reabilitare.Verificati codul penal in vigoare care face pomenire despre reabilitare si implinirea termenului de reabilitare,fiind doi termeni separati.O zi buna domnilor avocati!


Persistati in greseala si nu doriti sa recunoasteti.
Faceti confuzie intre:

ART. 134
Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la amendă sau la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit nici o altă infracţiune.

care se refera la pedepse cu executare si art.86 cod penal, citat de mai multe ori mai sus, care se refera la condamnarile cu suspendare conditionata.




Asa este.a intervenit reabilitarea de drept.Nu facusem distinctia intre pedeapsa efectiva care nu depaseste 1 an si cea cu suspendare.Înclin
Depinde foarte mult si care au fost infractiunile savarsite atunci si acum. Daca atunci a fost conducere fara permis (spre exemplu) si acum este furt, nu s-ar putea spune ca inculpatul persista in activitatea infractionala.

Alte discuții în legătură

Cazier - reabilitare ady0 ady0 buna ziua.am o intrebare am avut 2 condamnari cu suspendare pt circulatie una in 2011 si una in 2012 as vrea sa stiu cand se sterge cazieru sau cum pot sa ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar bukinst bukinst Am gasit o problema penala la care raspunsurile sunt diferite. O persoana a fost condamnata in anul 1998 la 1 an inchisiare cu suspendare pentru fal ... (vezi toată discuția)
Cat timp am cazier ? Raaazvy Raaazvy [quot]D.p. 492 - În baza art.385/15 pct.2 lit.d Cod procedură penală, admite recursul declarat de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă înalta Curte ... (vezi toată discuția)