avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... antecedente penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

antecedente penale

Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 15:49, 15 Mai 2013
eu zic sa ascultam ce spune Apostolul Pavel "daca nu aveti nimic de spus mai degraba nu spuneti nimic"

Altfel incurcam omul aiurea.

Raspunsul corect : a intervenit reabilitarea de drept, nu mai e inscrisa fapta in cazier si nu poate constitui primul termen pentru recidiva.

In legatura cu termenul "antecedente penale", instanta de judecata daca va judeca intr-un dosar penal va avea acces la fisa Dvs. de cazier (care e alt lucru decat cazierul) si va afla faptul ca ati fost deja condamnat, dar nu va va considera recidivist si va putea sa va dea o pedeapsa cu suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier - reabilitare ady0 ady0 buna ziua.am o intrebare am avut 2 condamnari cu suspendare pt circulatie una in 2011 si una in 2012 as vrea sa stiu cand se sterge cazieru sau cum pot sa ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar bukinst bukinst Am gasit o problema penala la care raspunsurile sunt diferite. O persoana a fost condamnata in anul 1998 la 1 an inchisiare cu suspendare pentru fal ... (vezi toată discuția)
Cat timp am cazier ? Raaazvy Raaazvy [quot]D.p. 492 - În baza art.385/15 pct.2 lit.d Cod procedură penală, admite recursul declarat de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă înalta Curte ... (vezi toată discuția)