daca un salariat a fost concediat ilegal si a castigat drepturile salariale de la momentul concedierii pana la reintegrarea efectiva, in aceste drepturi salariale intra si plata concediilor de odihna neefectuate si neplatite din cauza concedierii ilegale (mentionez ca procesul a durat 2 ani jumate).
Va multumesc.
In concluzie: am dreptul sau nu am dreptul la despagubire in bani pentru concediile neefectuate in anii concedierii din vina angajatorului? cu cuvintele mele.. Contractul a incetet pe 6 aprilie 2011, iar hotararea a ramas definitiva pe 4 martie 2013. Cu concediul din 2011 si 2012 ce fac? Cine mi le plateste, intrucat contractul nu a incetat niciodata, prin urmare nici raporturile de munca, iar angajatorul, din vina lui, nu mi-a dat concediul de odihna pe acesti ani nici pana in ziua de astazi. Nu ar trebuii sa ma despagubeasca pentru neefectuarea acestuor concedii?
Pentru a fi obligat sa va despagubeasca ar trebui sa-l actionati din nou in judecata ... reintegrarea inseamna:
- deczia de concediere anulata si emiterea unei alte decizii privind reintegrarea
- dvs va redobanditi calitatea de salariat cu toate drepturile si obligatiile prevazute in c.i.m., in reg.intern etc.
- pentru perioada respectiva, daca ati fi observat, am postat ca aveti dreptul sa efectuati in natura CO .. compensarea in bani nu este posibila decat la incetarea c.i.m.
Asadar, dvs faceti o cerere de acordare a CO si in cazul refuzului puteti actiona in judecata.
Pai pe anul 2011 o cerere de concediu ar fi tardiva intrucat angajatorul era obligat sa-mi dea concediu in primele 3 luni ale anului 2012, la fel si pentru concediul din anul 2012, in primele 3 luni ale anului 2013 si deja suntem in luna mai. deci nu se mai poate sa mi se dea concediul in natura. Ultima solutie ramane sa actionez in judecata?
Ma scuzati dar nu am pricepu.
Adica concediul neefectuat pe anul 2011 pot sa mi-l iau in 2013? Fac o cerere catre angajator sa-mi dea tot concediul de 24 de zile lucratoare (la cat am dreptul) acum in luna mai 2013? Sigur angajatorul nu-mi va aproba o asemenea cerere. daca nu-mi va aproba cererea ce fac ma duc in instanta sa-mi dea indemnizatia pe acest concediu neefectuat? Aceeasi poveste ar fi si cu concediul din anul 2012. Pai cine imi da mie 48 de zile lucratoare concediu de odihna? Chiar si fractionat, s-ar intinde pe cateva luni bune..