avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere ilegala vs. indemnizatia de concediu pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere ilegala vs. indemnizatia de concediu pe perioada concedierii ilegale

daca un salariat a fost concediat ilegal si a castigat drepturile salariale de la momentul concedierii pana la reintegrarea efectiva, in aceste drepturi salariale intra si plata concediilor de odihna neefectuate si neplatite din cauza concedierii ilegale (mentionez ca procesul a durat 2 ani jumate).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:32, 7 Mai 2013
In concluzie: am dreptul sau nu am dreptul la despagubire in bani pentru concediile neefectuate in anii concedierii din vina angajatorului? cu cuvintele mele..
Contractul a incetet pe 6 aprilie 2011, iar hotararea a ramas definitiva pe 4 martie 2013. Cu concediul din 2011 si 2012 ce fac? Cine mi le plateste, intrucat contractul nu a incetat niciodata, prin urmare nici raporturile de munca, iar angajatorul, din vina lui, nu mi-a dat concediul de odihna pe acesti ani nici pana in ziua de astazi. Nu ar trebuii sa ma despagubeasca pentru neefectuarea acestuor concedii?
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pentru a fi obligat sa va despagubeasca ar trebui sa-l actionati din nou in judecata ... reintegrarea inseamna:
- deczia de concediere anulata si emiterea unei alte decizii privind reintegrarea
- dvs va redobanditi calitatea de salariat cu toate drepturile si obligatiile prevazute in c.i.m., in reg.intern etc.
- pentru perioada respectiva, daca ati fi observat, am postat ca aveti dreptul sa efectuati in natura CO .. compensarea in bani nu este posibila decat la incetarea c.i.m.
Asadar, dvs faceti o cerere de acordare a CO si in cazul refuzului puteti actiona in judecata.
Pai pe anul 2011 o cerere de concediu ar fi tardiva intrucat angajatorul era obligat sa-mi dea concediu in primele 3 luni ale anului 2012, la fel si pentru concediul din anul 2012, in primele 3 luni ale anului 2013 si deja suntem in luna mai. deci nu se mai poate sa mi se dea concediul in natura. Ultima solutie ramane sa actionez in judecata?
Nu are cum sa fie tardiva , avand in vedere data cand s-a pronuntat hotararea judecatoreasca ...

Nu exista nicio prevedere legala ca trebuie sa va dea CO in primele 3 luni ale anului urmator .. legea prevede ca pana la sfarsitul anului ..
Ma scuzati dar nu am pricepu.
Adica concediul neefectuat pe anul 2011 pot sa mi-l iau in 2013? Fac o cerere catre angajator sa-mi dea tot concediul de 24 de zile lucratoare (la cat am dreptul) acum in luna mai 2013? Sigur angajatorul nu-mi va aproba o asemenea cerere. daca nu-mi va aproba cererea ce fac ma duc in instanta sa-mi dea indemnizatia pe acest concediu neefectuat? Aceeasi poveste ar fi si cu concediul din anul 2012. Pai cine imi da mie 48 de zile lucratoare concediu de odihna? Chiar si fractionat, s-ar intinde pe cateva luni bune..

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat de doi ani mfrincu mfrincu Buna ziua, lucrez la patron si de 2 ani de zile nu am putut sa imi iau concediu de odihna din cauza obligatiilor de serviciu , exista vreo modalitate prin care ... (vezi toată discuția)
Ce as putea sa fac ca sa primesc banii care mi se cuvin? Alina-Manuela Alina-Manuela Buna ziua Ma numesc Deac Alina si am lucrat la o firma in Turda timp de 2 ani din Bistrita Nasaud.M-am angajat in iulie 2011,iar in ianuarie 2012 am rugat-o ... (vezi toată discuția)
Acordarea drepturilor unui salariat in urma unei hotarari judecatoresti anicosma anicosma Unui salariat i se desface contractul individual de munca in luna decembrie 2010. In urma unor procese judecatoresti dupa 1 an-in decembrie 2011 salariatul ... (vezi toată discuția)